Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Намібія – держава, розташована на південному заході Африки. Свою назву отримала від пустелі Наміб, яка займає значну частину території республіки. А ось із мови місцевого народу це можна перекласти як “місце, де нічого немає”.



Цікаві факти про Намібію

Найменша щільність населення в Африці

З погляду соціальної дистанції, напевне, не існує більш вдалої країни, адже тут мешкає приблизно 3 людини на кілометр. Для порівняння, площа Намібії більша на 200 тисяч кілометрів за площу всієї України, а осіб там живе приблизно 2 мільйони.

Легка комунікація

Порозумітися в країні легко, адже державна мова одна – англійська. Також тут розмовляють німецькою та місцевою мовою африкаанс.

Читати  Міжнародне посвідчення не потрібне: ОАЕ почали визнавати українські права водія

Найбільший каньйон Африки

На території Намібії розташований каньйон ріки Фіш. Він вважається другим найбільшим у світі після Гранд-каньйону в США та найбільшим в Африці.

Нестабільна валюта

Гроші в Намібії прив’язані до південноафриканського ранда, тому їхня валюта, намібійський долар, часто коливається. У країні можна розраховуватися карткою, але термінали є не всюди. Якщо платити готівкою – розраховуватися треба місцевою валютою.

Найдавніша у світі пустеля

Як згадувалося вище, назва країни пішла від найдавнішої у світі пустелі Наміб – від 60 до 80 мільйонів років. Оскільки вона дуже суха, вас може здивувати колір піску – насичено-оранжевий.

Читати  Леся Нікітюк назвала 3 туристичні локації Закарпаття, де можна помилуватися красою

Берег скелетів

Якщо любите, коли у вас бігають мурахи по тілу, то неодмінно відвідайте це місце, бо воно одне з наймоторошніших в країні. Тут повсюди валяються уламки кораблів, які розбиваються через густі тумани. Покаячити на березі й подивитися на тюленів та дельфінів можна за 4 950 – 6 600 гривень.

Їжа в країні

З ексклюзиву в країні можна спробувати екзотичні види м’яса: стейк з крокодила.

Намібія – далека країна

Переліт з пересадкою у Франкфурті займе приблизно 16 годин.

Читати  ЄС залишить Україну у "зеленому списку" щонайменше на 2 тижні

Самостійне сафарі

Тут можна влаштувати сафарі самостійно: їдете на орендованому джипі до нацпарку, наприклад, Етоша і дивитесь, де і на кого хочете.

Місцеві племена

Щоб побачити кочівників хімба, які обмазують шкіру і волосся охрою з метою захисту від сонця, можна заплатити дуже різну ціну. Через те, що гроші йдуть на благо поселення хімба, ціну вони вибирають самі й в залежності від власних бажань та потреб. За словами мандрівників, відвідати поселення хімба коштує від 810 гривень.

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *