Коли прийде час і ви почнете планувати свою майбутню подорож, радимо вам звернути увагу на ці 5 мальовничих місць, які впевнено можна назвати одними з найкрасивіших у світі.

Сіміан-ла-Ротонде, Франція

Одне з найкрасивіших місць у світі розташувалося на вершині пагорба в оточенні оливкових гаїв та лавандових полів. Це чарівне село на півдні Франції захоплює своєю багатовіковою архітектурою. Пройдіться вуличною бруківкою, розгляньте кам’яні будинки та середньовічний замок, насолодіться ароматами та кольорами численних квітів у сусідньому саду абатства Вальсентес.

Сіракава-го, Японія

Тихе гірське селище Сіракава-го розташоване біля підніжжя гори Хакусан. Це історичне поселення може похвалитися мальовничими рисовими полями та річкою, а також традиційними будинками з солом’яним дахом. Деяким з них понад 250 років і вони є останніми у своєму роді, які збереглися в Японії. Приїхавши сюди, ви немов потрапите в минуле.

Віддалене гірське село Сіракава-го в 1995 році увійшло до списку об’єктів Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Альберобелло, Італія

Тихе італійське містечко Альберобелло відоме своїми химерними будинками у формі вулика в стилі XIV століття. Ці кам’яні будівлі зроблені з місцевого вапняку. Увінчані конічними дахами з білими наконечниками, вони виглядають так, немов їх притрусили снігом. Будиночки також прикрашені розписними символами, які, як вважається, мають релігійне або забобонне значення.

Стародавнє місто Фенхуан, Китай

Старовинне місто Фенхуан засноване в 1704 році біля підніжжя гори і вздовж берегів річки Туоцзян. Воно пропонує погляд на Китай до модернізації. Назване на честь тіні у формі фенікса, що насувається на місто, це старе поселення вважають одним з найкращих і мальовничих у всьому Китаї.

Бібері, Англія

Село Бібері, графство Глостершир, красується на першому розвороті британського паспорта, і не дарма. Воно вважається найживописнішим селом в Англії. Багато будинків в ньому датуються XVII століттям, за якими ретельно стежать, щоб їхній зовнішній вигляд залишався таким, як і кілька століть тому. У мальовничих околицях можна побачити численних качок, лебедів, зимородків, гусей та інших диких тварин, в тому числі рідкісну водяну полівку.

Бібері знамените не лише своїми пейзажами та архітектурою, але також і однією з найстаріших в Сполученому Королівстві форелевих ферм.