Travel News

13 помилок, які роблять туристи у Парижі

Перенасичений графік

Якщо час лімітований, краще бути вибірковим – приділити більше уваги декільком локаціям. Екскурсовод Річард Наем, засновник Eye Prefer Paris Tours, радить додавати у денний графік щонайбільше два – три заняття.



Традиційне привітання парижан

У Франції абсолютно всі очікують належного вітання. Якщо проігноруєте чуже Bonjour – це буде розцінюватися як грубість з вашого боку. Вітайтеся навіть замість вибачення, коли хочете комусь поставити питання.

Будьте обачним – кишенькові злодії!

У Парижі багато кишенькових злодіїв. Найчастіше вони працюють поряд з популярними туристичними пам’ятками, такими як Ейфелева вежа та Лувр. Щоб вберегти свої речі, краще тримати їх перед собою, особливо у багатолюдному метро.

Не поспішайте у ресторанах

Французи не люблять поспішати під час прийомів їжі. В середньому місцеві жителі витрачають на обід та вечерю 60 – 75 хвилин.

Перевіряйте робочий графік

Перш ніж кудись вирушити у Парижі, варто ретельно перевірити години роботи. Багато локацій працюють не цілодобово і можуть мати нестандартний графік перерв та вихідних.

Єдиний квиток для всіх музеїв

Така покупка доцільна, якщо ви плануєте відвідати щонайменше два музеї в день. В іншому випадку – це марне витрачання коштів.

Проживання біля Ейфелевої вежі

Околиці Ейфелевої вежі – один з найтуристичніших районів Парижа, де рідко можна зустріти місцевих жителів або знайти автентичну французьку культуру. Краще, придивіться житло в історичному мікрорайоні, як романтичний Сен-Жермен.

Не говоріть занадто голосно

У людних місцях не варто голосно розповідати про свої особисті справи, або місце проживання, це може зробити вас мішенню для кишенькових злодіїв. Розмовляйте низьким та рівним тоном.

Купівля хліба, вина та сиру в супермаркетах

Не купуйте хліб, сир та вино в супермаркеті. У кожного парижанина є своя улюблена пекарня, де він може придбати традиційний багет чи недільний круасан. Щоб придбати смачне вино, навіть якщо воно трохи дорожче, йдіть у виноробні. Що стосується сиру – вирушайте до сировара.

Не везіть додому багети та круасани

Вони перетворяться на сухарі. Якщо дійсно хочете принести трохи хліба додому, виберіть великий сільський хліб (au levain – хліб із закваски). У паперовому пакеті він може бути свіжим кілька днів і зберігати свої корисні властивості.

Черги довжиною у вічність

Не заповнюйте свій маршрут лише топовими музеями та визначними пам’ятками, адже більш ніж половину часу доведеться провести у чергах. Краще відвідайте менш відомі музеї, архіви та барахолки – у Парижі є справжні “дорогоцінності”.

Чайові

Ваш остаточний рахунок у ресторані чи кафе у Франції – це все, що потрібно заплатити. Однак можна залишити невелику винагороду у монетах – 3 – 5% від вашого рахунку. Проте цілком прийнятно взагалі нічого не залишати, якщо у вас немає монет.

Перебування в “туристичному режимі”

Часто туристи віддають перевагу популярним локаціям, які “потрібно” відвідати. Але набагато цікавіше досліджувати місто через власні інтереси.