Travel News

10 вражаючих турецьких страв, що не залишать байдужими мандрівників

Під час подорожі потрібно неодмінно куштувати місцеві страви та напої. Тільки так можна відчути справжній колорит та багату культуру країни.



В Туреччині обожнюють добряче поїсти. Класичні місцеві страви місять багато м’яса, овочів та приправ. А колоритні солодощі точно сподобаються ласунам. Розповідаємо, що варто спробувати під час мандрівки до Туреччини.
  1. Кебаб

В різних турецьких місцевостях є власні варіанти приготування кебабу. Найпопулярніший варіант – невеликі шматки баранини, які готують на шампурах. Зовні вони нагадують шашлик.

Також турки полюбляють дьонер-кебаб та дурум-кебаб. Це класична вулична їжа: м’ясо подають з овочами та соусом, загорнуте в лаваш або піту.

  1. Турецький сніданок

Це своєрідний набір невеликих тарілок з різними наїдками: сиром, оливками, сосисками, хлібом, яйцями, медом, варенням, халвою тощо. З’їсти увесь турецький сніданок за раз майже нереально.

До їжі подають міцний чорний чай або каву, зварену в турці.

 3.Мідьє долма

Цей делікатес характерний для прибережних районів. Особливо полюбляють його туристи, які вирушають до Стамбулу.

Мідьє долма – це мідії, які залишають в раковинах та начиняють рисом, горіхами, овочами, сухофруктами та спеціями.

  1. Кокореч

Це м’ясна страва. Бараняче серце, нирки та легені дрібно ржуть і смажать на вугіллі разом з овочами й різними травами.

  1. Лахмаджун

Ця страва нагадує піцу, однак має типовий турецький колорит. На тонкому коржі з тіста розкладають фарш, овочі та соус – найчастіше томатний.

Запечений лахмаджун заведено їсти, скрутивши у своєрідний рол.

  6. Сочевичний суп

В цій країні ви знайдете страви із сочевиці усіх видів. Найбільше полюбляють червону. Для супу її варять з овочами, перетирають у пюре та прикрашають пластівцями гострого перцю.

  1. Мезе

Ці турецькі закуски налічують безліч страв. Сюди входять сир, горіхи, долма, морепродукти, оливки, хумус, смажена шовковиця й чимало інших варіацій.

Закуски мезе подають на невеликих тарілках, їх заведено їсти з хлібом.

  1. Кефте

Це маленькі пласкі котлетки з яловичини та баранини. Зазвичай кефте смажать на грилі.

  1. Пахлава

Класичний турецький десерт. Для нього використовують листкове тісто, яке начиняють волоськими горіхами. Готову пахлаву просочують медовим сиропом.

10.Кава по-турецьки

Це чорна і дуже міцна кава, яку варять у джезві на піску або на плиті. Зазвичай напій подають солодким – адже цукор додають у процесі приготування.