Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Турецькі готельєри отримали попередні інструкції щодо нового туристичного податку.
Перший в історії Туреччини туристичний податок буде стягуватися з 1 квітня 2020 року. Відпочиваючі будуть додатково оплачувати один відсоток від суми проживання з урахуванням всіх послуг, що надаються, таких як проживання, харчування та інших.



Офіційних роз’яснень за схемою справляння податку у готелів поки немає: їх чекають у другій половині січня. Однак, за інформацією турецьких готельєрів, вони отримали попередні роз’яснення від галузевої асоціації. Згідно з ними, клієнти, які забронюють готель безпосередньо або через онлайн-платформи, будуть платити податок при виїзді з готелю – як це прийнято у світовій практиці.

Читати  "Острів Афродіти": кращі альтернативи пляжного відпочинку на Кіпрі

У разі, якщо клієнт прибуває по лінії туроператорів, податок уже включений у вартість його пакету. Суму податку готель виставляє в загальному рахунку приймаючої компанії, а вже DMC-оператор передає його туроператору, який враховує її при виставленні загальної ціни за продукт.

За оцінкою Асоціації туроператорів, введення податку на проживання в готелях Туреччини не зробить істотного впливу на попит з цього масового напрямку влітку 2020 року. Як заявила виконавчий директор АТОР Майя Ломідзе, Туреччина лідирує в попиті на виїзному ринку в 2019 році, і цей статус-кво збережеться в 2020 році.

Читати  Загадки цивілізації майя і культ газованої води: факти про Мексику, які ви не знали

«Якщо Туреччина подорожчає в два рази, попит почне змінюватися. Зміна ціни на 5-15%, як показав досвід минулого року, несуттєво для Туреччини. Це лідируюче напрямок в сфері виїзного туризму. Співвідношення “ціна-якість” навіть за умови зростання цін виходить оптимальним для наших туристів », – заявила Ломідзе.

На початку грудня стало відомо, що російські туристи встановили рекорд за кількістю прибуттів в Туреччину. За перші 10 місяців 2019 року країну відвідали 6,7 мільйона російських громадян.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *