Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Пейзажі, що проходять через вікно, достатньо місця, обмежені черзі і легкодоступні відправні точки: подорож на поїзді по Європі виділяється як привабливий засіб пересування з декількома перевагами для тих, хто повинен пересуватися по різних містах, або всередині однієї країни, або через кордони.



Великий поворотний момент – використання часу.  Наприклад, поїздка на поїзді, між іншим, не вимагає стільки часу на планування і очікування, як подорож літаком.  Це безпечно і екологічно стійко, з найнижчим споживанням енергії в порівнянні з літаками, автобусами і автомобілями.

 

Крім того, поїзди відправляються і прибувають на станції, які зазвичай знаходяться в межах міста, що дозволяє легко дістатися на метро або автобусах.  Крім того, багато станцій пропонують нічні поїзди, де ви можете провести ніч і уникнути витрат на проживання.

Планування або імпровізація?

Подорожуючи по Європі на поїзді, для тих, хто планує кілька поїздок і намітив точні дати, коли вони будуть переміщатися з одного місця в інше, зручно купити квиток на поїзд;  тобто, купуючи квиток з точки в точку (point to point)  Так ви платите тільки за те, що використовуєте.  Крім того, якщо ви купуєте квиток заздалегідь, ціни набагато нижче.  Є компанії, які дозволяють бронювати за 6 місяців;  в той час як більшість до 3 місяців, а деякі просто пропонують 2 місяці.

Читати  Близькі не будуть у захваті: які подарунки не варто привозити з подорожі

З іншого боку, існує залізничний пропуск, який дозволяє необмежену кількість поїздок всередині країни або – в залежності від типу пропуску – через країни.  Це ідеальний варіант для тих, хто насолоджується свободою або здійснює тривалу подорож, відвідуючи кілька країн і, перш за все, якщо маршрут планується на льоту.  Для тих, хто раніше не користувався пропуском, важливо пам’ятати, що на додаток до купленого пропуску необхідно бронювати місця.

Типи пропусків

Перш за все, необхідно вирішити, які країни будуть відвідуватись і кількість днів поїздки.  Наприклад, Eurail Global Pass охоплює до 31 країни (працює як для коротких, так і для далеких поїздок), а в 2019 році він додав нові країни в список (Великобританія, Литва і Македонія).  З іншого боку, Eurail One Country Pass, як випливає з назви, може використовуватися тільки в одній країні.

Безперервний або гнучкий?  Перший прохід  можна використовувати цілий день з моменту його активації, безперервно.  Якщо ви купуєте 1-місячний безперервний пропуск, ви можете використовувати його кожен день цього місяця.

Тим часом, гнучкий пропуск або «Flexipass» дає вам кількість днів поїздки, які ви можете використовувати протягом терміну дії пропуску.  Наприклад: якщо ви купуєте 10-денний пропуск протягом двох місяців, це означає, що з моменту його активації у вас буде два місяці, щоб використовувати ці 10 днів подорожі.  У той же день поїздки ви можете сісти на всі поїзди, які ви хочете, тому що вони включені в день використання.

Читати  У миколаївському музеї вперше демонструють уламки унікальних метеоритів

Що потрібно враховувати при покупці пропусків

Наприклад, вік є важливим фактором, так як люди молодше 27 років вважаються «молодими».  Діти у віці від 4 до 11 років подорожують безкоштовно в супроводі дорослого (максимум двоє дітей на дорослого).  Діти до 3 років подорожують безкоштовно.  Ті, кому за 60, отримують знижку 10% на стандартні ціни Eurail для літніх людей.

Що стосується різних класів, це в основному залежить від поїзда, але в цілому, місця першого класу більше, зручніше і з великим простором для ніг, ніж у другому класі.  Також є більше місця для багажу.  У деяких швидкісних поїздах першокласні можуть отримати безкоштовні напої, закуски і газети, Wi-Fi, самостійну реєстрацію заїзду (доступно на станціях Eurostar) і доступ в ексклюзивні номери.

Інше питання – бронювання місць, вартість якого варіюється від 3 євро до 39. Найдорожчі – на нічних поїздах і можуть варіюватися в залежності від категорії та типу купе, які можуть бути 2, 4 або 6 ліжками або місцями (від 15 до 55 євро)  .

В цілому, національні маршрути іноді вимагають резервування місць, але для міжнародних маршрутів вони обов’язкові.  А в таких країнах, як Іспанія, Франція, Італія, Швейцарія або Португалія, високошвидкісні поїзди вимагають бронювання.  Регіональні, приміські або приміські потяги не запитують бронювання; просто йди і покажи свою перепустку.  Це більш повільні і менш часті поїзда, але якщо у вас є гнучкість і вільний час, вони допоможуть вам заощадити гроші.

Читати  Природна ковзанка довжиною в 10 кілометрів на озері Патерсволдсемер

Попередження для туристичних маршрутів з високим рівнем туризму, таких як маршрути у Франції: існує квота для власників перепусток, що означає, що пропуску можуть бути розпродані, тому доцільно бронювати заздалегідь.

Також може бути корисно розглянути Пропуск Бенілюкс: 3 країни за один пропуск.  Бельгія, Нідерланди і Люксембург дозволяють використовувати свій пропуск у всіх трьох країнах, як якщо б вони були єдині.  З іншого боку, якщо ви думаєте про переїзд, наприклад, з Італії до Греції, майте на увазі, що пропуски включають в себе транспортування на деяких поромах, які проходять по цьому маршруту.

Пунктуальність необхідна, щоб не запізнитися на потяг: прибути на станцію досить рано, щоб знайти потрібну платформу і сісти в відповідний вагон за кілька хвилин до відправлення.

Нарешті, при плануванні вашої подорожі, необхідно знати, що, хоча в Європі відстані, як правило, короткі, є дороги, які не можуть бути покриті цим видом транспорту: навіть якщо на карті вони виглядають як довколишні міста, вони можуть не їсти залізничне сполучення

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *