Travel News

Туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати через кіно

Популярні туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати завдяки зйомкам на них фільмів.

Про це повідомляє Хмельницька ОДА.

«Популяризувати Хмельниччину через кіно – таку амбітну мету ставить перед собою Хмельницька обласна кінокомісія, яка нещодавно була створена з ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Гамалія. Один із перших проєктів, який цьому сприятиме – новий кінофестиваль, який має відбутися в Хмельницькому уже цієї осені», – йдеться у повідомленні.



Зазначається, що представники комісії оглянули відомі Кам’янець-Подільський, Бакоту, Меджибіж, Самчики. Усі вони є потенційними локаціями для зйомок фільмів s можуть зацікавити українських та іноземних кіновиробників.

За словами голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук, Хмельниччина наразі серед лідерів за кількістю кінематографічних фестивалів. «Ми від Держкіно і Ради з державної підтримки кінематографії інформаційно та фінансово будемо підтримувати такі ініціативи. Сподіваємося, інші області братимуть приклад з Хмельниччини та розвиватимуть свої локації через кіно», – додала Кудерчук.

У Хмельницькому до Дня кіно влаштують кінофестиваль, де планують запровадити спеціальну номінацію для робіт про видатних земляків, які здійснили значний внесок у розбудову держави.

Символом фестивалю стане емблема із зображенням хлопчика, як знак того, що цей мистецький захід робить лише перші кроки на шляху становлення. До вибору назви фестивалю пропонують долучитися громадськості.