У Ліоні, штат Колорадо, знаходиться Bella La Crema, перший в світі масляний бар, де можна посидіти з теплим, хрустким багетом і чотирма щедрими порціями домашнього ароматизованого вершкового масла, приправленого різними травами і спеціями. Меню пропонує як солоні (з розмарином, беконом, часником, цибулею , паприкою, зеленню Провансу тощо), так і солодкі ( з корицею, ваніллю, кавою, соком).
Загалом, власниця бару Шона Лі Штрекер з нуля готує більше 20 різних смаків масла з використанням органічних вершків від корів, що харчуються травою. Її місія, щоб людина відчула справжній смак масла, а не тієї суміші, що продається в магазинах.
Тут також можна замовити сніданок, обід або вечерю, де авторське масло і пахта Штрекер відграють головні ролі в таких стравах як курячий салат, сир на грилі з розмарином і шавлією, томатний бісквіт чи кассулет. А її французький цибулевий суп настільки популярний, що люди дзвонять заздалегідь, щоб замовити наперед, аби не розібрали.
Також вона робить цікаві бутерброди до чаю, поєднуючи масло з незвичними б, здавалося, продуктами — огірком, м’ятою та полуницею.
А бурбон Hollidays (патока, клен, гвоздика, кориця, ваніль, бурбон та апельсин) — вважається найкращим варіантом для додавання в каву.
Ідея зробити масло виникла у Штрекер рано. Своє перше масло вона збила вручну в 5 років.
«Його пам’ять до сих пір несе в собі найяскравіше почуття поетичного аромату», — говорить вона.
Проте ідея відкрити такий бізнес виникла випадково. В 2012 році, після того, як у неї виникли проблеми зі здоров’ям, жінка почала ретельніше вивчати свій раціон і спосіб життя. Так, вона почала робити масло з сирого коров’ячого молока, а через деякий час відчула зміни. Здорові бактерії, антиоксиданти, жиророзчинні вітаміни та інші характеристики натурального молочного продукту покращили її здоров’я.
І дійсно, останні дослідження говорять про користь жирних молочних продуктів, хоча ще недавно говорили про протилежне.