Travel News

На яхті в Чорнобиль: новий водний маршрут презентували в зоні відчуження

Маршрут був розроблений туроператором “Чорнобиль-тур” з профільними структурами і офіційно затверджений ще два роки тому.

Новий незвичайний водний маршрут для туристів презентували в Чорнобильській зоні відчуження. Вперше за десятиліття після аварії на ЧАЕС по Прип’яті до самого Чорнобиля пройшла яхта.



Як розповів в соціальній мережі Facebook глава Асоціації чорнобильських туроператорів, керівник туроператора “Чорнобиль-тур” Ярослав Ємельяненко, маршрут був розроблений туроператором “Чорнобиль-тур” з профільними структурами і офіційно затверджений ще два роки тому. Тоді запуск готового маршруту відстрочила пандемія. І тільки тепер подія відбулася.

“Ця подія має велику важливість для української нації. Адже саме такими кроками до відселених територій, які всі вважали безперспективними на тисячі років вперед, повертається нормальне звичайне життя. Так. Через туризм. Саме він ліквідує наслідки аварії в інформаційному просторі, підтягуючи за собою здорову систему управління, інвестиції, розвиток”, – зазначив Ємельяненко.

З першої “регатою” на яхті зону відчуження відвідав Антін Мухарський. Нагадаємо, що з Чорнобилем Мухарського пов’язує особлива особиста історія – він автор чудової казки “Скелет з Чорнобиля”.