Travel News

Митні правила: що заборонено, а що можна ввозити в Україну

При перетині кордону в міжнародних портах люди вибирають один з двох видів перетину кордону: по зеленому або червоному коридору.

Що саме і в якій кількості можна ввозити в Україну – питання, що турбує багатьох туристів. Щоб перетнути кордон без проблем, треба знати правила і обмеження, що стосуються продуктів, ліків, техніки, грошей, особистих речей та інших предметів. УНІАН вирішив нагадати всім туристам, що можна провозити на територію України і в якій кількості, а що заборонено.



При перетині кордону в міжнародних портах люди самі вибирають один з двох видів перетину кордону: по зеленому або червоному коридору.

«Червоний» коридор на митниці

«Червоний» коридор вимагає обов’язкового митного контролю, перевірки документів, а також заповнення митної декларації та оплату митних зборів. Він обов’язковий для тих пасажирів, хто у своєму багажі має предмети, що не увійшли або перевищують список «зеленого» коридору, а також, чий багаж містить:

«Зелений» коридор на митниці

«Зелений» коридор передбачає пропуск пасажирів без декларування та сплати митних зборів. У цьому випадку пасажиру дозволяється перевозити в багажі:

Що заборонено ввозити в Україну

Скільки алкоголю можна ввезти в Україну

Алкоголь дозволяється провозити лише громадянам, які досягли 18-ти років. У кількості (одне найменування зі списку):

Скільки сигарет можна ввезти в Україну

У кількості (одне найменування зі списку):

Які харчові продукти можна ввезти в Україну

Чи можна провозити тварин в Україну

Тварин можна ввозити в Україну тільки з обов’язковим письмовим декларуванням. Тварина повинна мати чіп, а власник – оригінал ветеринарного паспорта та міжнародного ветеринарного сертифіката країни походження тварини.

Забороняється ввозити хворих тварин або тих, які подорожують з країни або території, де зафіксовано особливо небезпечні хвороби.

Яку техніку можна ввозити в Україну

Які ліки можна ввозити в Україну

Одна людина може ввезти в Україну не більше 5 упаковок ліків або тільки таку кількість, яка зазначена в лікарському рецепті. Будьте готові показати його на вимогу митника.

Такі ж правила стосуються спеціального харчування, якого немає в Україні, для хворих дітей.

Лікарські засоби, що містять наркотичні або психотропні речовини можна перевозити тільки при наявності спеціального дозволу, незалежно від їх кількості та призначення.