Travel News

Міносвіти оприлюднило рекомендації щодо карантину в закладах освіти

Терміни карантину можуть змінитись залежно від епідеміологічної ситуації в Україні.

Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендації щодо тритижневого карантину для усіх закладів освіти, що запроваджений з 12 березня.



Як йдеться в повідомленні Міносвіти, карантин запроваджено в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління.

Йдеться про заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти.

Зазначається, що відповідне рішення уряду є підставою для керівника закладу освіти видати наказ про запровадження карантину в закладі.

“Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти”, – йдеться в повідомленні.

Також МОН рекомендує закладам освіти:

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 березня, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

У тому числі, заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня.

Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

З 12 березня із 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.