Млинці або коржики з глини стали національною стравою на Гаїті. Вони дуже дешеві – один коржик обійдеться у 5 центів.
Страва бідняків
Гаїті вважають однією із найбідніших держав західної півкулі. Понад половина людей тут живуть на 2 долари у день.
Тому місцевим людям довелося вигадати таку страву. Але навіть глину для їжі тут не дістанеш безкоштовно – її теж доводиться купувати.
Як готують коржики
Для приготування потрібна жовта глина, яку видобувають в одному із регіонів держави. Її змішують із водою, сіллю, залишками їжі та жиром, якщо такий є у господарстві.
Глиняні млинці не печуть – адже після випічки глина стає надто твердою. Натомість коржики висушують на сонці.
Виходить своєрідний «хліб», що здатен вгамувати голод і заповнити шлунок.
Ця страва дуже дешева – її продають за 5 центів. Дозволити собі млинці з глини можуть навіть бідняки.
Чи шкідливо їсти глину
Загалом глина не є шкідливим продуктом. Наші предки здавна вживали глину при проблемах із шлунково-кишковим трактом. У цій речовині навіть міститься кальцій.
Однак у глині, окрім корисних елементів, можуть міститися й шкідливі. Разом із глиною до організму людини можуть потрапити шкідливі бактерії, паразити й токсини.