Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Інколи складається враження, що дорослі люди і підлітки спілкуються різними мовами. Усе через англіцизми, якими зловживає сучасна молодь.



Креативні ведучі подій (весіль, Днів народження тощо) навіть почали часто проводити такий конкурс: ділять гостей свята на дві команди за віком, і учасникам потрібно назвати значення слів, які загадує команда-суперник. Так, старші люди питають у юних, що таке авоська чи кравчучка. Натомість молодь, наприклад, може запитати у старшого покоління значення слів юзер чи фіксити. Аби краще розуміти один одного, пропонуємо розглянути приклади популярного серед молоді сленгу, що походить з англійської мови. Після вивчення цих слів бар’єрів у спілкування молоді з батьками стане трішки менше.

Приклади підліткового сленгу

Краш (походить з англійського crush) – той, у кого закохана інша людина. Сленг став популярним через англійський вираз to have a crush on someone, що означає бути закоханим у когось.

Читати  Мальдіви змінили правила в’їзду для туристів: що відтепер треба, аби потрапити на райські острови

Шиперити (від англійського ship) – термін походить від англійського слова relationship, а точніше від частинки ship, що означає бажати, аби дві людини почали зустрічатись.

Читати  Pardon, excuse me, sorry: як правильно просити вибачення за кордоном

Стенити (від англійського stan) – обожнювати когось зі знаменитостей. Головний герой пісні Емінема Стен був образом надмірно нав’язливого фаната, що і стало початком для поширення поняття стенити.

Криндж (від англійського cringe) – означає щось неприємне, бентежне, що викликає відчуття незручності. Слово вживають під час розмови про пісні, фільми, події тощо.

Читати  Посаг за наречену: чому це досі практикують в Індії

Також читайте 15 нетипових англійських слів, які вас здивують. Почувши ці слова, ви, швидше за все, не повірите, що вони стосуються англійської мови. Незвичним здається їх звучання та написання, а ще цікавішим – походження.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *