Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Італії на крихітному острові Санто-Стефано розташована колишня в’язниця. Уряд країни хоче зробити з неї аналогічну туристичну пам’ятку, як в’язниця Алькатрас у США.



Влада сподівається облаштувати тут музей, хостел та коктейль-бар. Але на острові немає світла та проточної води, а це ускладнює реалізацію цієї ідеї.

Що відомо про Санто-Стефано

До крихітного острова, розташованого в Санто-Стефано, можуть дістатися лише аквалангісти або рибалки. Він оточений уламками розтрощених кораблів часів Другої світової війни.

Читати  Україна технічно вже приєдналася до ЄС: для самостійних подорожей достатньо встановити Дію

Екскурсії по території колишньої в’язниці проводять. Але вони тривають лише 40 хвилин та відбуваються лише за сприятливих погодних умов та відсутності морської бурі.

Територію планують облаштувати у музей просто неба, коктейль-бар та 30 номерів у хостелі для туристів. Реконструкція коштуватиме 70 мільйонів євро. Її сподіваються реалізувати до 2025 року. В планах місцевої влади зробити об’єкт привабливим для туристів цілий рік, а не тільки у високий сезон.

Читати  5 термінів, які передають шведський стиль життя

Яка історія цього місця

  • В’язницю Санто-Стефано активно використовували з приходом фашистської влади з 1930-их років. Втекти звідси теж вдалось одиницям.
  • У 1950-их її трохи осучаснили та олюднили. Тут побудували кінотеатр та футбольне поле, пекарню та навіть кілька магазинів, де використовували власну валюту.
  • Врешті-решт в’язницю закрили та залишили в 1965 році.
Читати  На Прикарпатті встановили 4-метрову ковану писанку

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *