Travel News

6 місць які варто відвідати в Барселоні

Барселона — це місто в яке ви ризикуєте закохатись з першого погляду на Саграду Фамілію, з першого ковтку сангрії та з першого шматочку тапас.Тож, тримайте топ найцікавіших локацій в місті.



Саграда Фамілія 

Розпочнемо знайомство з містом з найвідвідуванішої памятки Барселони — Храму Святого Сімейства. Будівля не схожа на жодну іншу релігійну споруду в світі. І саме цим, щороку приваблює мільйони туристів. Також з цієї точки варто розпочати, знайомство з роботами відомого каталонського архітектора Антоніо Гауді. Адже ви ще не раз побачите в місті характерні для Гауді хвилясті ліні, чудернацькі форми та нетипові оздоблення фасадів.

 

Парк Гуель 

Продовжити знайомство з роботами відомого каталонця можна в парку Гуель. Адже кожен будиночок, колона та сходинка парку create by Гауді. Казка починається вже на вході. Адже здається, що будинки, які зустрічають відвідувачів тільки що вийшли з книги Братів Грімм. А улюбленні локації туристів — це найдовша в світі лавочка, яка нагадує хвіст змії, а також зал з колонами, між якими так люблять бігати діти. Ви також можете відвідати будинок — музей Гауді або ж просто прогулятись по території, роздивляючись папуг, які  відпочивають на пальмах.
Лайфхак:  в парку Гуель є безкоштовний маршрут та платний, який називається Монументаль. Але платний цей маршрут з 8:00 до 18:15. Тож якщо хочете безкоштовно прогулятись по парку приходьте рано вранці або після 18:15.

Вулиця Рамбла 

Центральна пішохідна вулиця міста, де завжди багатолюдно та гамірно. І саме тут відчувається особлива іспанська атмосфера свята та веселощів. На Рамбла туристів розважають міми та живі статуї.  Окрім ресторанів, кафе та магазинів тут розміщено багато туристичних спотів міста: Королівська площа, палац Вірейна, театр Лісеу та ринок Букарія.

Ринок Букарія 

Ідеальне місце, щоб перекусити тапас, чуррос чи устрицями. На території ринку знаходиться багато барів, де продають традиційні іспанські страви, снеки та морепродукти. Тож знайомство з середземноморською кухнею рекомендуємо розпочати, саме з цієї точки. Крім того, одразу на вході продають свіжовижаті соки та нарізані фрукти в стаканчиках. Вхід на ринок знаходиться на Рамбла, тож після вашої прогулянки по головній вулиці можете завітати сюди.

Готичний квартал 

Між бульваром Рамбла та Лаетана, знаходиться лабіринт вузьких вуличок — це Готичний квартал. Сам тут відчувається атмосфера старої Барселони. Адже всі будинки  кварталу були побудовані ще в XIV — XV столітті. Тут розташовано багато затишних кафе, ресторанчиків, антикварних та букіністичних магазинів. Саме в Готичному кварталі можна знайти круті барселонські сувеніри. Ближче до вулиці Лаетана знаходиться головний храм міста — Собор Святого Хреста та Святої Евлалії. Куди ви вільно можете зайти та роздивитись внутрішні оздоблення.

Музей Пікассо 

Також  в готичному кварталі знаходиться один туристичний спот, який вартий окремого пункту. Ми маємо на увазі, найпопулярніший музей Барселони — музей Пікассо. В якому зібрано 3,5 тисячі робіт засновника кубізму. Тут навіть представленні його дитячі малюнки. Сам музей займає аж 5 будівель. Тож крім основної колекції тут проходять тимчасові виставки інших художників, лекції та різноманітні заходи.

 

Exit mobile version