Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

США знову посилюють візові правила. Цього разу Вашингтон вирішив викорінити “пологовий туризм”, коли вагітні приїжджають народжувати в Штати заради американського громадянства дитини, яке надавалося в такому випадку автоматично.



“Нововведення необхідні для національної безпеки і збереження грошей платників податків”, – пояснили у відомстві.

Вагітні – загроза нацбезпеці

Рішення про видачу будуть приймати відповідні співробітники консульств. Для спростування таких підозр прохачеві візи необхідно буде привести вагомі аргументи на користь того, що в свою поїздку він переслідує інші цілі.

Виняток робитиметься для тих, хто хоче народжувати в Штатах за медичними показниками. Однак жінка повинна буде підтвердити наявність достатніх для цього фінансів і показань, що саме Америка є найбільш прийнятним місцем для пологів.

У Білому домі додали, що зміни міграційних правил стосуються віз типу B1/B2, які охоплюють короткострокові ділові, розважальні поїздки і поїздки з метою отримання медичної допомоги. Безпосередньо заборони видавати візи вагітним немає.

“Індустрія пологового туризму загрожує перевантажити цінні лікарняні ресурси і часто пов’язана зі злочинною діяльністю. Закриття цієї імміграційної лазівки дозволить боротися з цими зловживаннями і, в кінцевому рахунку, захистити Сполучені Штати від загроз громадській та національній безпеці, забезпечити цілісність міграційної системи “, – йдеться в повідомленні адміністрації президента.

Читати  Популярний тропічний острів планує відкритися для іноземних туристів

24 січня нові правила набрали чинності. Сама практика автоматичної видачі громадянства дітям, які народилися в США, залишається законною. У серпні 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість скасувати таку практику.

Авторитетне американське видання Time підкреслює, що скептики кажуть про ряд складнощів, з якими в реальності зіткнулися співробітники консульств. Так, не можна прямо запитати, чи є жінка вагітною, якщо це не зрозуміло за зовнішніми ознаками.

Аналітик Інституту міграційної політики Сара Пірс пояснила порталу BuzzFeed, що нововведення є, радше, спробою Вашингтона пояснити, що в’їзд у США ускладнюється.

“Якби влада дійсно хотіла боротися з пологовим туризмом, то її діяльність була би спрямована проти організацій, які займаються подібним бізнесом”, – сказала експерт.

Американська влада не називає число “пологових туристів”. Але дослідники з Center for Immigration Studies підрахували, що щорічно їх може бути до 33 тисяч осіб.

Компанії, які займаються таким бізнесом, вимагають 20 – 100 тисяч доларів за допомогу в оформленні документів, бронюванні готелів та лікарняних палат, а також замовлення відповідних медпослуг.

Читати  У Таїланді запустять туристичні тури на плантації канабісу: перші деталі

В останні роки все частіше цим користуються представниці КНР та Нігерії. У 2015 році в Лос-Анджелесі закрили 14 готелів для майбутніх матерів, орієнтованих на роботу з клієнтками з Азії.

Громадянство новонародженому видається автоматично, незалежно від громадянства батьків, відповідно до прийнятого в США “принципу ґрунту”, передбаченого 14-ю поправкою до американської конституції, яка була прийнята в 1868 році, що гарантувала рівний доступ до громадянства всіх колишніх рабів.

Громадянство США, крім права на проживання та роботу на території країни, дає дозвіл на безвізовий в’їзд у 184 держави.

Як ще обмежується міграція в США

Протидію нелегальній міграції та обмеження легальної міграції Дональд Трамп зробив одними з основних передвиборних обіцянок.

Ставши президентом, він обмежив число біженців, яких США можуть приймати щорічно. Якщо Барак Обама в останній рік свого президентства обіцяв впустити 110 тисяч мігрантів, то Трамп – лише 18 тисяч  в 2020році.

Крім цього, ускладнений і доступ нелегалів на територію США: тепер прохач притулку повинен чекати рішення суду за межами американського кордону.

Читати  У дружини прем'єр-міністра Іспанії діагностували коронавірус

Таке рішення вже принесло свої плоди: на прикордонному секторі Yuma в штаті Арізона, з моменту прийняття нових правил число заарештованих нелегалів знизилося з 14 тисяч до 800 чоловік.

З червня цього року діє ще одне нововведення. Здобувачі американських віз повинні надавати інформацію про сторінки в соціальних мережах, адреси електронної пошти, номери телефонів.

Заявники можуть сказати, що у них немає соціальних мереж. Однак, якщо ця інформація буде не достовірною, то їм загрожують “серйозні імміграційні наслідки”.

Крім того, з 15 жовтня Трамп посилив умови видачі грін-карт (право на працевлаштування та проживання в країні) іноземцям, які розраховують на отримання державної допомоги.

Перш за все, це поширюватиметься на тих, хто планує отримати медичне страхування для бідних і програми продовольчих талонів для малозабезпечених. Заявникам будуть частіше відмовляти на підставі недотримання стандартів доходів.

Експерти кажуть, що таке нововведення стане одним із найрадикальніших заходів адміністрації Трампа, спрямованих на обмеження легальної міграції.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *