Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Україну за останні два місяці відвідали майже 30 тис. туристів з арабських країн.

«Цього року у зв’язку з відкриттям нових маршрутів, а саме маршрутів з арабськими країнами, такими як Саудівська Аравія, у нас суттєво зріс вʼїзд громадян Саудівської Аравії, Катару. За останні два місяці до нас в’їхали майже 30 тисяч лише таких іноземних туристів», – розповів начальник відділу прикордонної служби «Бориспіль-1» Віталій Титовець.



Видання нагадує, що раніше Державне агентство України з туризму назвало країни Перської затоки перспективним напрямком для індустрії, враженої через ковідні обмеження.

Читати  Чому не треба знімати взуття в номері готелю: блогерка шокувала спостереженням

На початку літа агентство запросило представників саудівських туристичних агенцій на екскурсію Україною, і їхні позитивні відгуки про українську природу та українську кухню, а також гостинність спричинили зростання туристичного потоку.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню назвав зростання туристичного потоку з Саудівської Аравії в Україну «шансом», який треба «перетворити на постійну практику».

Читати  У миколаївському музеї вперше демонструють уламки унікальних метеоритів

Зауважимо, що ще минулого літа Україна запровадила безвізовий режим для громадян Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту та Оману. У січні 2021 року Київ та Ер-Ріяд підписали угоду про повітряне сполучення. Тепер з цієї арабської країни до України літають десятки прямих рейсів щотижня.

Чартерні рейси з Саудівської Аравії до Львова з липня запустила і українська авіакомпанія SkyUp. Більшу частину місць у цих рейсах продають у пакетні тури з проживанням у п’ятизіркових готелях Львова та Буковеля, пише ВВС Україна.

Читати  Найкращі авіакомпанії 2021 року: Skytrax оприлюднила "повітряний" рейтинг

До слова, за даними Державної прикордонної служби України, у першому півріччі 2021 року українці найчастіше відвідували Польщу: до сусідньої держави їздили понад 1,9 млн громадян. Другу позицію зі зростанням більш ніж у шість разів (у порівнянні з І півріччям 2020-го) посіла Туреччина – там побували 774,5 тис. українців. На третій сходинці – Єгипет із подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *