Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Туристів дуже часто обманюють в чужих країнах. Шахраї розраховують на фактор раптовості, неуважність мандрівників і незнання мови. Якщо ви не хочете потрапити на гачок аферистів, запам’ятайте найпідступніші виверти, за допомогою яких вас можуть обдурити в поїздці за кордон.



Обмінні пункти

У Східній Європі іноді зустрічаються обмінні пункти, де посеред білого дня обкрадають туристів. У цих місцях є величезні таблички з написом “реальний обмінний курс” і “немає комісій”. Однак, як тільки ви підійдете до віконця і віддасте свої гроші, то виявите, що заявлений обмінний курс стосується тільки суми, яка перевищує тисячу євро. Якщо ви обмінюєте менше, то не тільки отримуєте невигідний курс, але і платите повну комісію.

Схема не пов’язана ні з чим кримінальним, але до неї вдаються практично у всіх країнах. Полягає вона в тому, щоб якомога довше не нести вам здачу. Офіціант отримав гроші згідно з чеком і зник. Або самозабутньо обслуговує інших відвідувачів, а вам каже “Зараз, одну хвилину!” протягом півгодини. Розраховано це на те, що ви втомитеся або не зможете більше чекати і просто підете. Якщо вам повинні повернути всього кілька євро, ви так і зробите.

Туристу в незнайомому місці часто потрібна допомога. Наприклад, розібратися, як купити квиток в автоматі на залізничній станції або знайти місце на заповненій машинами парковці. І тоді поблизу завжди виявляються “добрі люди”, які і підкажуть, і покажуть, де і як це краще зробити. На перший погляд вони здаються добрими самаритянами

самаритянин

, але в кінцевому підсумку попросять вас заплатити за послугу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *