Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air має намір підвищити ціни на квитки найближчим часом. Все через зростання виробничих витрат на паливо та зарплату працівникам.



На тлі поширення штаму коронавірусу “Омікрон” Wizz Air зазнає великих збитків, адже різко зменшилася кількість бронювань.

Wizz Air: збитки та конкуренція з Ryanair

Лоукост-авіакомпанія попередила, що її збиток у четвертому кварталі, ймовірно, перевищить 213,6 мільйона євро, який був у третьому кварталі. Прогнозується, що на це вплине невизначеність щодо подорожей у січні, лютому та частині березня.

Читати  Олена Зеленська запустила два україномовні аудіогіди в Туреччині

Наразі Wizz Air вже скоротила витрати та придбала нові посадкові місця. А це означає, що вона зможе активніше конкурувати з такими авіакомпаніями, як Ryanair та easyJet, коли настане довгоочікуване відновлення.

Втім, попри збитки, авіаперевізник не відчаюється та оптимістично очікує на відновлення попиту на квитки в найближчі кілька місяців.

Ми очікуємо на дуже сильне відновлення попиту в найближчі кілька місяців,
– заявив Йожеф Вараді, генеральний директор.

Читати  Популярний тропічний острів планує відкритися для іноземних туристів

За планом Wizz Air, авіаперевізник повернеться до доковідних показників у серпні – вересні 2022 року. Щоправда, вдасться це зробити лише, якщо більшість країн знімуть обмеження, пов’язані з COVID-19.

Підвищення цін у Wizz Air: причини

За словами Вараді, витрати на вхідні ресурси зростають, а паливо, заробітна плата та зміни в нормативно-правових актах посилюють тиск – це спричинює підвищення цін на перельоти.

Читати  На Донеччині презентували один із п’яти туристичних «магнітів» – соляні шахти

На скільки саме підвищать вартість на квитки, наразі невідомо: у компанії інформації поки не озвучили.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *