Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

13 листопада рівень води перевищив позначку в 187 см. Вище – на 198 см – acqua alta піднімалася тільки в 1966 році.

La Stampa повідомила про двох загиблих на острові Пеллістріна, розташованому на вузькій смужці суші між Венеціанської лагуни і Адріатичним морем. Одну людину вбило струмом у власному будинку, другий був знайдений мертвим в іншому місці.



Мер Венеції Луїджі Бругнаро заявив, що готовий оголосити надзвичайний стан в місті. «Ситуація драматична, ми просимо уряд допомогти нам. Ми заплатимо високу ціну. Все це наслідки змін клімату », – прокоментував мер і додав, що ця повінь залишить на місті незгладимий відбиток у всіх сенсах.

Читати  ERNEST AIRLINES ЗАПУСКАЄ 5 НОВИХ МАРШРУТІВ З УКРАЇНИ ДО ІТАЛІЇ

Жителі міста і туристи ходять по вулицях в високих гумових чоботях. Деякі пам’ятки сильно затоплені і закриті для відвідувань. На площі Сан Марко – однієї з найбільш низько розташованих частин міста, рівень води відчутно вище, ніж в інших районах, пише independent.co.uk.

Три водних автобуса, що курсують по каналах Венеції, затонули, але про жертви не повідомляється. Торгівля і бізнес у багатьох частинах міста припинені. У магазинах працівники намагаються врятувати від води свої товари.

Читати  Чорнобиль потрапив в ТОП найбажаніших туристичних напрямів

Рівень приливу місцеві відстежують за допомогою додатка Hi! Tide Venice. Мандрівникам цей апплікейшн допомагає складати безпечні маршрути.

Чи реально зараз дістатися до Венеції?

Авіакомпанії працюють в звичайному режимі. Але тим, хто планує поїхати до Венеції або виїхати з неї, рекомендують заздалегідь звернутися до служби підтримки аеропорту. Можливо, доведеться дістатися до міста по суші. «Водне сполучення залишається складним через приливу», – йдеться на сайті венеціанського аеропорту Марка Поло.

Читати  Coldplay представили знятий у Києві кліп

Як йдуть справи з готелями?

У багатьох готелях зникла електрика і не працюють насоси для викачування води. Туристів з номерами на першому поверсі евакуювали на верхні поверхи, так як вода піднялася. У готелях постояльцям пропонують одноразові гумові чоботи, щоб вони могли виходити на вулицю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *