Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Згідно з новим дослідженням, опублікованим на цьому тижні, була виявлена ​​потенційна «суперземля», що обертається навколо найближчої зірки до нашого Сонця.
За повідомленням CNN, можлива супер-Земля, Proxima c, була виявлена ​​на орбіті зірки Проксима Центавра, всього в 4,2 світлових років від нашої планети і найближча до нашого Сонця зірка.



Це друге відкриття планети, що обертається навколо цієї зірки – мережа повідомила, що астрономи в 2016 році виявили планету Proxima b, яка, за їхніми словами, потенційно придатна для проживання.

Читати  SKYUP анонсувала ТРИ НОВИХ РЕЙСИ

Зірка Проксима Центавра також має подвійну зірку в Альфа Центаврі в сузір’ї Центавра і не може бути видною неозброєним оком.

Якби нова планета дійсно була «супер-Землею», це означало б, що це була екзопланета з масою, яка була вище, ніж наша власна Земля, але нижче, ніж планети, такі як Уран і Нептун, повідомляє Newsweek.
«Після відкриття планети Proxima b, наші колеги стежили за Проксіма, збираючи більше даних ще на один рік з метою виявлення додаткових планет».
Згідно Newsweek, астрономи вперше вирішили шукати цю нову планету після того, як побачили світ з невідомого джерела під час попереднього дослідження. Вони вважають, що нова потенційна планета обертається навколо своєї зірки приблизно кожні 5,2 року.
Дамассо попередив, однак, що магнітна активність навколо Проксіми Центавра може «вводити сигнали, які можуть імітувати сигнали планет. Це одна з вагомих причин, за якими ми обережні в нашій заяві ». Він сказав, що необхідні подальші дослідження.
Proxima b вважається однією з найбільш перспективних областей для вчених, які шукають ознаки життя поза Сонячною системою через її відносній близькості до Землі і тому, що вона знаходиться в «зоні життя» своєї зірки

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *