Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Іспанії затоплене село, яке 30 років провело під водою, знову “виплило” на поверхню. Це стало результатом аномальної спеки на північному заході країни.



Посуха спустошила водосховище, тоді й знову стало видно село-привид. Зараз це визначна туристична пам’ятка регіону – натовпи туристів приїжджають подивитися на руїни.

В Іспанії з-під води з’явилося затоплене село-привид Асередо

Село Асередо в регіоні Галісія, на північному заході Іспанії, було затоплено в 1992 році. Це зробили для того, щоб створити водосховище Альто-Ліндосо, але, коли рівень води почав становити 15%, то давно забуте поселення знову з’явилося на поверхні.

Читати  Ніч у готелі в подарунок: у Литві закликають туристів безкоштовним житлом

Низький рівень води у водосховищі спричинений посухою – дощів у цьому районі не було вже декілька місяців.

Я ніби дивлюся фільм. Мені сумно. Я відчуваю, що це те, що станеться з роками через посуху та інше, зі зміною клімату,
– сказав Максиміно Перес Ромеро, мешканець з Ла-Коруньї.

Гуляючи розтрісканим від посухи брудним ґрунтом, відвідувачі знаходять частково обвалені дахи, дерев’яні уламки, які колись були дверима. Тут навіть знайшли питний фонтан, іржавою трубою якого досі тече вода.

Читати  Бюджетних номерів не знайти: стали відомі ціни на відпочинок в Карпатах у лютому

Також біля одного з колишніх кафе Асередо виявили ящики з порожніми пляшками пива, а напівзруйнований автомобіль іржавіє біля кам’яної стіни.

Посуха в Іспанії: причини

Марія дель Кармен Янес, мер регіону, вважає винною ситуацію з погодою, а також “досить агресивну експлуатацію” португальської енергетичної компанії EDP, яка керує водосховищем.

У відповідь на значну посуху уряд Португалії наказав шести греблям з 1 лютого майже повністю припинити використання води для виробництва електроенергії та іригації.

Читати  Шоста версія: офіційний сайт України "заговорив" китайською

Водночас EDP ​​заявила, що низький рівень у водосховищах пов’язаний із посухою, але додала, що “ефективно” керує водними ресурсами й, що вони перевищують мінімальні вимоги.

Джерело в міністерстві повідомило, що показники посухи свідчать про потенційне погіршення в найближчі тижні, але поки не виявили загальної проблеми по всій країні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *