Travel News

Усміхнений літак білухи Airbus, нарешті, піднімається в повітря

The Airbus BelugaXL prepares to land on its maiden flight at Toulouse-Blagnac airport, in Toulouse, southern France, Thursday, July 19, 2018. The first of five BelugaXL aircraft to fly has landed after successfully completing its first fligh. (AP Photo/Frederic Scheiber)

Один з найбільш очікуваних у світі літаків компанії Airbus Beluga XL в формі кита білухи введений в експлуатацію і вже зробив свій перший штатний політ. Завдяки своєму зовнішньому вигляду він отримав прізвисько “літаючий кит”. За чарівною посмішкою зубастого кита білухи, намальованої на величезному фюзеляжі, ховаються рекордні характеристики. Це вантажний літак. Довжиною 63 метри і завширшки 8 метрів, Beluga XL має найбільший поперечний переріз серед вантажних літаків в світі. Він може піднімати до 51 тонни в небо. Дальність польоту складає 4000 км.



За словами представників авіабудівної компанії, Airbus Beluga XL відіграватиме важливу роль в будівництві пасажирських лайнерів, буде перевозити компоненти літаків між європейськими виробничими майданчиками та лініями остаточного складання в Тулузі, Гамбурзі та Тяньцзіні.