Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Запоріжжі 20 грудня, відкрився крафтовий музей феноменальної сили та зала олімпійської слави. Над створенням атракцій працювали близько року та витратили з міського бюджету 1 млн грн.


Музей розташовано у приміщенні однієї із бібліотек міста. Частина інтерактивних залів з фотографіями та відеоматеріалами розміщена у підвальній частині.

“В Україні таких локальних музеїв спорту немає. Ми є першими, хто відкрив музей саме в такому форматі, як крафтовий музей. Це запорізьке ноу-хау. Ми зібрали 125 експонатів, але сподіваюся, що нові перемоги наших спортсменів нам принесуть і нові імена, і нові експонати, і колекція нашого музею буде доповнюватися безкінечно”, – зауважив керівник музею Дмитро Мордовськой.

Читати  Кращі книги про подорожі

Над створенням закладу працювали спільно з департаментом культури і туризму Запорізької міської ради, відділенням Національного Олімпійського комітету України, спортивними клубами та організаціями міста, колекціонерами, спортсменами.

“В музеї майже все оригінальне – представлені особисті речі спортсменів, відеоматеріали з їхніх приватних архівів. Ми перелопатили чимало відео, але саме такі домашні архіви дають змогу простежити шлях спортсмена, як він формувався, які невдачі були, і це надзвичайна корисна річ, яку намагалися донести до відвідувачів”, – додав керівник музею.

Читати  Пляжі Арабатської стрілки відзначили "Блакитними прапорами"

За його словами хотіли представити всі види спорту, але це, на жаль, неможливо. Врешті в музейному просторі є зала легкої атлетики, художньої гімнастики, спортивної гімнастики, ігрових видів спорту, важкої атлетики, греко-римської боротьби, боксу, плавання, стрибків у воду. В одному із залів можна почути звуки справжньої гри гандбольного клубу “Мотор”, є екран, на якому транслюються найцікавіші футбольні матчі, починаючи з 1990 року.

Читати  Які речі туристи найчастіше забувають у готелі: як повернути пропажу

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *