Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мости – одні з найвизначніших пам’яток “міста на воді”. У Венеції їх налічують близько 400. Понте-делла-Коституціон – є четвертим мостом на Гранд-каналі.



Втім, попри популярність, люди висловлюють й численні скарги щодо скляного моста. Саме тому його вирішили закрити, але не назавжди.

Скляний міст у Венеції закриють: причини

Міст Конституції, відкритий у 2008 році за проєктом іспанського архітектора Сантьяго Калатрави та на честь 60-ї річниці Конституції Італії, є доволі популярним серед туристів – сполучає залізничний вокзал Венеції Санта-Лючія з площею П’яццале Рома, на якій розташований міський автовокзал.

Читати  Діснейленд по-турецьки: як виглядає місто-привид з 530 покинутими замками, в яких ніхто не живе

Наразі його планують закрити на ремонт. Річ у тім, що місцеві жителі скаржаться на те, що покриття моста надто слизьке – особливо важко пройти в дощ і взимку.

Так, у планах реконструкції – заміна скляної плитки на трахітовий камінь, щоб більше людей не послизнулися та не зазнали травм.

 

 

Читати  Пілот втратив свідомість під час польоту

Люди завдають собі шкоди і подають до суду на адміністрацію. Ми повинні втрутитися,
– заявила виданню Франческа Заккаріотто, державний службовець.

Таку ініціативу підтримав і сам Калатрава.

 

Згідно з заявою його студії, вони підтримують заміну скляних панелей на тротуарну плитку з трахіту. Офіс підкреслив, що це повинно відповідати дизайну мосту та навколишньому міському пейзажу задля збереження його краси та функціональності.

Читати  Підземний музей на Тернопільщині відтворить гончарну майстерню трипільців

Крім того, конструкцію критикують за відсутність пандусів для людей з обмеженими можливостями та за те, що міст у сучасному стилі не вписується в архітектуру Венеції.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *