Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Тернополі 26-29 серпня пройде Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять».

Цьогорічна тема фестивалю – «Кераміка Княжої доби», повідомила одна із організаторів, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва Уляна Джигринюк.



«Торік через пандемію фестиваль проводили у форматі «онлайн», тепер вже зголосилися приїхати понад 30 знаних гончарів, творчість яких відома в Україні та світі. У контексті фестивальної теми «Княжа доба» упродовж чотирьох днів запланували провести низку зустрічей з талановитими гончарями та майстрами народних ремесел, влаштуємо тематичну виставку кераміки, проведемо веселі глиняні бої, майстеркласи та глиняну арттерапію», – розповіла Джигринюк.

Читати  В Івано-Франківську з’явиться «Туристичне таксі»

За її словами, «родзинкою» фестивалю вперше стане єдина в Україні мобільна піч для випалювання кераміки, яку доставлять із Косова, що на Івано-Франківщині. Мобільне горно в стилі «дизель-панк» торік виготовила група тутешніх керамістів. За своєю конструкцією оригінальна піч ємністю у 600 літрів не має аналогів у світі.

Під час фестивалю відбудуться й конкурси на вправність серед гончарів, глядачі побачать весь процес виготовлення кераміки включно з випалювання в унікальній печі, скуштують традиційні стародавні страви Тернопільщини, виготовленні виключно в глиняному посуді.

Читати  Укрзалізниця оприлюднила перелік найпопулярніших рейсів на травневі свята

Також організатори фестивалю нададуть можливість зануритися в атмосферу середньовічного містечка, в якому всі охочі зможуть постріляти з лука, побачити лицарські бої, ефектні фізичні рукопашні поєдинки.

Завершиться фестиваль нічним вогняним шоу – випаленням велетенської скульптури із глини.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *