Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Стамбулі цими вихідними урочисто відкрили мечеть на площі Таксім, яка має найвищий у країні вівтар висотою 9 м 45 см та найвищу в місті телевізійну вежу Чамлиджа, висота якої 369 метрів.


 

Мечеть на площі Таксім може вмістити одночасно 2,5 тисячі людей. Вона одна з трьох найбільших у мегаполісі. Мечеть будували чотири роки, в її приміщенні є виставкова зала, бібліотека та їдальня.

Читати  Пасажир збожеволів під час польоту, напав на стюардесу і захотів відчинити двері

«Немає сумнівів, що голос, який лунає перед мечеттю Таксім, заглушить імперіалістів, прихильників тероризму і ворогів людства, які мають плани на нашу країну», – сказав на урочистому відкритті президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Теле- та радіовежу Чамлиджа було відкрито в районі Юскюдар, на азійському боці Стамбула. Її висота 369 метрів, над рівнем моря – 587 метрів. Вежу почали будувати у 2017 році.

Читати  Чернігівщина запрошує туристів на розлив Десни

Вежа займає площу більш як 30 тисяч кв.м, має 49 поверхів (4 з них під землею). З неї відкривається панорама Стамбула. Підсвітка вежі Чамлиджа складається з 62 тисяч лампочок, кожною з яких можна керувати окремо завдяки спеціальному програмному забезпеченню.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *