Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Національному художньому музеї України у межах президентської програми “Велика реставрація” замінили дах і відреставрували фасад.

Про це у Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.



“Президентська ініціатива “Велике Будівництво” набирає обертів. Багато хто оцінив якість доріг та нову швидкість, з якою можна доїхати до курорту чи культурної пам’ятки. Бо всі дороги мають кудись вести. І наше завдання, як Міністерства культури та інформаційної політики, завдяки Великій Реставрації відремонтувати, відновити, реставрувати культурні об’єкти, щоб вони стали “туристичними магнітами”. Тим, чим Україна пишатиметься, куди їхатимуть не лише наші, а й іноземні туристи”, – написав Ткаченко.

Читати  Популярний курорт: у 2021 році Дубай відвідали понад 7 мільйонів туристів

Він зауважив, що попереду чимало роботи, але українські пам’ятки вже зачекалися.

“На цих світлинах – Національний художній музей у Києві. Музей починається з даху.  Принаймні, його реставрація точно. Наразі тут повністю замінений дах разом із скляними ліхтарями, відреставровані усі вісім химер на даху і скульптура покровителя мистецтв Феба-Аполлона з алегоріями скульптури і живопису. А також відреставрований фасад зі сторони Музейного провулку. Ми зберегли автентичний колір стін часів архітектора Владислава Городецького, який спроектував будівлю”, – зазначив Ткаченко.

Читати  У Києві відбудеться фестиваль величезних повітряних куль

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *