Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Напевне кожен шанувальник пригодницьких кінострічок мріяв побувати у казковій бухті, на острові Пхі-Пхі-Лей, яку показали у художньому фільмі “Пляж” з Леонардо Ді Капріо. Відважні збирали багаж, й вирушали на зустріч пригодам, зокрема до лагуни.



Однак, через всесвітню популярність, локація постійно “кишіла” туристами, поки її не закрили. Місцева влада прийняла таке рішення у червні 2018 року, у зв’язку зі знищенням значної кількості коралів поблизу неї.

Найвідоміший у Таїланді пляж знову відкриється для туристів

Так, спершу пляж у бухті Майя Бей закрили для відвідування в червні 2018-го та планували відкрити у жовтні минулого року. Проте цього часу було замало для відновлення природних ресурсів, тому дату відкриття перенесли на 2021 рік.

Читати  Літають з тваринами: чому все більше мандрівників винаймають приватні літаки для котів і собак

Вчора, 14 листопада, Департамент національних парків Таїланду повідомив, що пляж знову готовий відкритися для відвідування з 1 січня 2022 року.

Майя Бей постійно викликає інтерес з боку туристів з усього світу. Але це також призвело до погіршення стану природи, особливо коралів. Після закриття Майя Бей, зараз він повернувся до хорошого стану,
– сказав міністр природних ресурсів і навколишнього середовища Варавут Сільпа-Арча.

Читати  Найвище у світі колесо огляду відкриють у жовтні

Нові правила відвідування пляжу

Повторне відкриття передбачає декілька правила, зокрема човни не зможуть увійти в бухту. Тепер водіям доведеться висаджувати пасажирів на пірсі в задній частині острова, якомога далі від знаменитої бухти.

Щодня з 10:00 до 16:00 пляж зможуть відвідати не більше як 300 туристів, що перебуватимуть там лише годину. Також до бухти Майя Бей курсуватимуть тільки вісім швидкісних катерів, що пришвартовуватимуться одночасно.

Читати  Зворотний бік відпочинку в Таїланді

Як зауважив Варавут, уряд країни зараз працює над завершенням нових причалів і створенням визначених зон для водних видів діяльності, які будуть готові до відкриття 1 січня.

Зараз човнам дозволено заходити у зовнішні межі затоки. Береги Майя Бей поки закриті, але відвідувачі можуть подивитися на знаменитий пляж зі свого човна.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *