Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У другому кварталі 2021 року Україна посіла 35-е місце в індексі привабливості паспортів Henley Passport Index. Натомість вже у четвертому кварталі опустилася на 38 сходинку в рейтингу.



Власники українського паспорта мають змогу подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу. Про це свідчать опубліковані 5 жовтня дані Індексу паспортів від консалтингової компанії Henley & Partners.

Світовий рейтинг паспортів

Як відомо, Україна опустилася в рейтингу не у зв’язку з карантинними обмеженнями, а через введення візи після прибуття з Кенією.

Читати  Що обов'язково треба зробити на борту літаку: поради туристу

У першу п’ятірку увійшли паспорти наступних країн:

  1. Японія і Сінгапур – 192 країни;
  2. Німеччина і Південна Корея – 190 країн;
  3. Фінляндія, Іспанія, Італія та Люксембург – 189 країн;
  4. Австрія і Данія – 188 країн;
  5. Франція, Ірландія, Португалія, Швеція і Нідерланди – 187 країн;

За словами авторів дослідження, кордони, які були закриті впродовж останніх 18 місяців, призвели до найбільшого розриву в можливостях подорожувати за 16-річну історію рейтингу.

Читати  Амстердам заборонив відкривати нові готелі: названа причина

На практиці країни “глобальної Півночі” ввели в дію найсуворіші обмеження на в’їзд, пов’язані з COVID-19. Водночас багато країн з нижчими показниками навпаки відкрили свої кордони без взаємності з боку країн з сильнішими паспортами,
– йдеться у звіті за результатами дослідження.

Зазначається, що саме це створило розрив у можливостях для подорожей навіть для повністю вакцинованих туристів з країн нижньої частини індексу.

Читати  Як безпечно подорожувати попутками: лайфхаки

Що відомо про Індекс паспортів?

Індекс паспортів Henley & Partners аналізує візові правила 227 країн і територій світу і ранжирує їх за кількістю країн безвізового в’їзду.

Рейтинг виходить понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (International Air Transport Association, IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Індекс публікується щоквартально. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, в які її громадяни можуть в’їжджати без візи.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *