Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Влада Люксембургу анонсувала проєкт тестового запуску безкоштовного громадського транспорту до Франції. Розповідаємо, з чим це пов’язано.



Курсувати спеціальний транспорт почав 31 січня. Зазначається, що проєкт триватиме 6 місяців. Він зв’яже Руссі-ле-Віллаж, невелике селище у Франції, розташоване за 5 кілометрів від кордону з автобусною лінією 323 у Люксембурзі.

Причини запуску безкоштовного транспорту

Багато мешканців Люксембургу працюють у Франції: цим і продиктовано необхідність запуску безплатного транспорту. Щодня до країни прибувають тисячі людей, які зранку їдуть на роботу, а ввечері повертаються додому. Через це на кордоні завжди збираються автомобільні затори.

Читати  На Черкащині «Велику реставрацію» планують у Чигирині, Умані й шевченківських місцях

Крім цього, таке рішення влади є частиною заходів щодо покращення екології та скорочення трафіку. Очікується, що, як і у всьому громадському транспорті в Люксембурзі, наявність комфортних і безплатних автобусів спонукатиме працівників скоротити використання своїх автомобілів.

Читати  Болгарія скасувала ПЛР-тести для українців через ультиматум туроператорів

Наразі середня вартість квитка на автобус Flixbus з Люксембургу до Парижа в одну сторону становить від 46 доларів, тому проєкт допоможе суттєво зекономити мешканцям обидвох регіонів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *