Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В іспанському місті Більбао в річці Нервіон з’явилась моторошна скульптура. Вона являє собою реалістичне обличчя дівчини, що зникає в каламутній воді під час приливу.



Автор роботи сподівається таким чином спонукати громадськість задуматися про наслідки своїх дій для навколишнього середовища.

Дівчину, що тоне, ще можна врятувати

Артоб’єкт створив мексиканський художник-гіперреаліст Рубен Ороско. Його витвір з’явився в річці зранку 23 вересня. З відливом води почав випливати цей величезний шматок, що імітує голову дівчини приблизно десяти років із каштановим волоссям і великими карими очима, які сумно дивляться у небо.

Читати  Чанд Баорі в Індії: величний колодязь, з якого не можна пити воду

Скульптура, виготовлена зі смоли зі склопластику і важить 120 кілограмів. Вона має ширину 1,92 метра на довжину 2 метри та висоту 1,70. Здається, все вказує на те, її доля полягає втому, аби створити суперечку та “привернути увагу” до змісту свого образу. Назва твору “Біхар”, що означає “Завтра”.

Як згодом пояснив митець, мета полягає в тому, щоб люди усвідомили, що “їх дії можуть потопити нас або утримати на плаву”.

Читати  "Долина диявола": чому туристам варто відвідати український Гранд-Каньйон

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *