Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Влітку в Данії відкрили перший в світі музей, присвячений концепції щастя. Його заснували на базі Інституту дослідження щастя.



Вчені вирішили створити місце, яке покаже відвідувачам, як виглядає щастя в різних регіонах світу, і пояснить, чому жителі одних країн почуваються щасливішими, ніж інші.

Музей в історичному центрі Копенгагена вирішили відкрити попри пандемію коронавірусу, що розпочалась. Власники встановили суворі правила відвідування в умовах пандемії, включаючи систему одностороннього пересування та обмеження на одночасне перебування в будівлі до 50 гостей.

Читати  "Бориспіль" назвав 10 найпопулярніших країн серед українців у жовтні: список

“Я думаю, що люди уявляють собі Інститут щастя як чарівне місце – кімнату, повну цуценят або морозива, – але ми всього лише вісім людей, які сидять перед комп’ютерами та переглядають дані. Водночас ми вирішили, що світу потрібно трохи більше щастя“, – пояснює генеральний директор музею Майк Вікінг.

Відвідувачам пропонують заповнити анкети та взяти участь в інтерактивних заходах, які покликані подарувати гостям моменти радості, а також поліпшити дослідження, що проводяться інститутом.

Читати  Найкращі напрямки подорожей для тих, хто не уявляє життя без чаю

У музеї іноді проводяться психологічні експерименти: співробітники вже понад місяць періодично залишають на підлозі гаманець, заповнений готівкою, і кожного разу його повертають на стійку реєстрації з усім вмістом всередині.

Також люди з усього світу надсилають речі, які представляють для них радість. Вони й становлять значну частину експозиції та покликані допомогти відвідувачам зрозуміти, як виглядає щастя для інших людей в різних куточках Землі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *