Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Дату відкриття аеропорту відкладали шість разів


У Берліні нарешті відкрився новий міжнародний аеропорт Берлін-Бранденбург, який назвали на честь Віллі Брандта – колишнього канцлера Німеччини. Будівля мала почати роботу ще в 2011 році.

Перший рейс з аеропорту відбувся вранці 1 листопада – літак авіакомпанії EasyJet вилетів до Лондона. Всього за добу зараз відбувається не більше 20 рейсів у зв’язку з пандемією COVID-19.

Читати  Як не заразитися коронавірусом у літаку: досвідчений мандрівник розповів лайфхаки

Аеропорт імені Віллі Брандта стане єдиним міжнародним повітряним портом Берліна. Він побудований на півдні міста, в районі Шенефельд. Це недалеко від старого аеропорту Берлін-Шенефельд, термінал якого увійде в новий аеропорт.

Очікується, що Берлін-Бранденбург стане третім за пасажиропотоком в Німеччині – після Франкфурта і Мюнхена – і ввійде в число 15 найбільших в Європі.

Читати  Івано-Франківськ готується до ягідного фестивалю з гастрономічним рекордом

Будівлю аеропорту будували майже 15 років. Спочатку її повинні були ввести в експлуатацію в 2011 році. Але через корупційні скандали і прорахунки відкриття багато разів переносилося. А кінцева вартість будівництва вийшла близько семи мільярдів євро замість двох.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *