Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Вирушити в гори – завжди хороша ідея, а взимку тим паче. Особливо для охочих покататися на лижах чи сноуборді, або тих, хто давно мріяв спробувати цей екстремальний спорт.



Гірськолижні курорти України зосереджені в основному в Карпатах і Закарпатті. Сезон триває з початку грудня до середини березня, а на деяких курортах сніг на вершинах лежить аж до квітня.

Ми допоможемо вам вибрати один з ТОП-5 українських гірськолижних курортів для незабутнього відпочинку, і зорієнтуємо в цінах.

Буковель: найпрестижніший і європейський

 

Буковель

У рейтингу кращих гірськолижних курортів України лідирує, звичайно, Буковель. Це стосується також і цін, які можуть позмагатися з європейськими курортами. Проте й сервіс тут на рівні, інфраструктура продумана, і траси доглянуті та підійдуть як новачкам, так і професіоналам лижного спорту. Для початківців надаються послуги інструкторів.

На курорті понад 60 трас, багато підйомників, гармати зі снігом, вирівнювачі трас, можливість нічних катань, численні бари і ресторани зі справжньою гуцульською кухнею і європейською – все це приваблює туристів. Також тут є СПА-центр і міжнародний дитячий табір

Курорт знаходиться між трьох гір: Буковель, Чорна Клева і Довга. Дістатися найпростіше на авто, оскільки найближчі залізничні станції – Яремче або Ворохта – знаходяться за кілька десятків кілометрів.

Читати  У Карпатах масово зацвіла легендарна червона рута

Якщо дуже хочеться кататися в Буковелі, але бюджет обмежений, можна зупинитися в Яремче (30 км від Буковеля) або Яблуниці (13 км), а сюди приїжджати на спуски. До речі, в самій Яблуниці теж є спуски для новачків.

 

Буковель

Ціни: один повний день абонемента на підйомники у високий сезон обійдеться в 980 грн. Якщо придбати заздалегідь, або на кілька днів відразу – діє система знижок. Високий сезон це дати з 17.12.20 – по 01.01.21, і з 07.01.21 – по 17.03.21.

Прокат лиж та сноуборду – від 170 грн в день за найнижчий клас спорядження. У комплект також входить шолом.

Драгобрат: найбільш високогірний і малодоступний

Добиратися сюди не так просто: потрібно спочатку доїхати до Ясіні (Івано-Франківська область), а потім піднятися в гору 17 км на сам Драгобрат, і проїде туди не будь-який транспорт. На Драгобраті знаходиться найвисокогірніша гірськолижна база України (1400 м над рівнем моря).

Тут близько 20 трас різного рівня складності, розвинена інфраструктура і неймовірні карпатські пейзажі. І роздолля для тих, хто любить і вміє кататися. Лижники і сноубордисти вибирають це місце за атмосферность, неповторну природу і хороші траси, в тому числі для фрістайлу. Завдяки розташуванню гір, які оточують курорт, сніг тут лежить аж до квітня-травня.

Ціни: 50 підйомів для дорослих – 1100 грн, 20 підйомів для дорослих – 450 грн. Прокат лижного комплекту від 80 грн, прокат сноуборда і шолома – 90-130 грн.

Курорт популярний тому, що сюди легко дістатися залізничним транспортом: станція так і називається, Славське. Відомий він ще з 19 століття, коли тут з’явилися перші готелі та підйомники, а популярний завдяки своїй універсальності і якості трас. А також відносній демократичності цін.

Основна гора курорту – Тростян (1232 м), а її схили – різної довжини і складності. Тому тут однаково комфортно будуть себе відчувати як “чайники”, так і досвідчені лижники.

Також популярна гора Погар, призначена в основному для нічних катань і фрістайлу. А для початківців – гора Політех. Всього 11 трас і загальна їх довжина становить 22 кілометри.

Ціни: денний абонемент для катання – приблизно 530 грн. Ціна оренди лиж чи сноуборду – від 50 грн.

Пилипець та Подобовець: демократичні і затишні

Це два сусідніх села в міжгірському районі Закарпатської області, в кожному з яких є спуски. Добиратися легко від залізничної станції Воловець (близько 30 км).

Пилипець – село в районі полонини Боржава. І тут найдовші траси України, які підійдуть як лижникам-професіоналам, так і початківцям, є можливості для фрірайду і сноубордингу. А фішка курорту – близькість до однієї з визначних пам’яток Карпат, водоспаду Шипот. А ще тут гарні краєвиди і універсальні траси.

Читати  Вакциновані мандрівники зможуть без карантину подорожувати Аргентиною

Подобовець знаходиться по сусідству, а недалеко від нього – знамените озеро Синевир. Тут відмінні траси, в першу чергу – для початківців, а також є кілька спусків для досвідчених.

Ціни: 50 підйомів обійдуться в 1800 грн. Прокат лиж – від 80 грн.

Мигово: Буковинська перлина

Курорт Мигово відносно молодий, але вже популярний. Це невелике село має в своєму розпорядженні кілька трасами в районі гір Мала Кичера і Стіжок. Є траса для початківців та сноутюби. Крім того, Мигово славиться джерелами мінеральних вод (недалеко знаходиться урочище Солонець). Тому можна ще й добре оздоровитися.

Ціни: абонемент на день катання – 600 грн в будні, 700 у вихідні. Прокат лиж – від 80 грн.

Звичайно, це далеко не всі курорти мальовничих Карпат: Ворохта, Красія, Плай, Тисовець, Верховина та інші теж з радістю чекають гостей. Ми ж перерахували найпопулярніші і великі. Десь кращі умови проживання, десь – траси. Вибирати вам.

Бажаємо чудового зимового відпочинку і яскравих вражень!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *