Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

“Падаючий” Оперний театр

З ним пов’язана маса легенд. Одна з них стосується постаті Зигмунда Ґорґолевського, головного архітектора театру. Він начебто повісився, коли побачив, що будівлю підмило, затопило підвали, і через це вона мала провалитися в Полтву. Насправді ж архітектор помер своєю смертю.



Також не менш популярний міф, що Оперний театр просідає і хилиться. Але якщо подивитися на рівень вулиць, то та, що знаходиться праворуч від театру, – вища, а яка ліворуч – нижча. Тому візуально будівля виглядає похиленою.

Читати  План не спрацював: чоловік хотів безкоштовно полетіти в ОАЕ, натомість потрапив під суд

Львівська “статуя Свободи”

Існує легенда, що на будинку музею етнографії розташована єдина у світі сидяча статуя Свободи. Це повна вигадка. Насправді жінка в короні з променями та смолоскипом у руках – частина скульптурної композиції “Ощадність”. Біля неї сидять два кам’яні чоловіки, які символізують успіх у сільському господарстві та промисловості.

Львів – польське місто

Це поширений стереотип, який не є правдою – це лише судження екскурсоводів. Вони починають розповідати, що місто засноване раніше, ніж Данилом Галицьким, а першими мешканцями Львова були німці та українці. Після пожежі 1527 року німецький Львів згорає, а на його місці виростає ренесансна забудова. До неї приклалися італійці як архітектори, котрим заплатили німці з наказу польської влади, а робітниками були українці з навколишніх сіл.

Читати  В ОАЕ можна відвідати "палац з привидами"

Поляки приїжджають зі своїми екскурсоводами не більше ніж на день. Вони відвідують різні знамениті місця, та висловлюють думки про те, що як їхня влада могла допустити, що якісь українці взяли Львів та стверджують, що його треба повернути.

“Заборонена” російська мова

Міф про бандерівців у Львові потроху відмирає. Однак все ще побутує думка, що у Львові не можна розмовляти російською. Хоча насправді у Львові високий відсоток російськомовних мешканців. Згідно з різними соціологічних досліджень 20 – 30% львів’ян говорять російською на побутовому рівні.

Читати  Приготований у землі: як ісландці випікають вулканічний хліб

Львів і без легенд цікавить туристів, та вони підсилюють їх інтерес!

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *