Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Натуральні спеції

Якщо ви їдете на відпочинок в країни, в яких їжу традиційно готують з великою кількістю місцевих спецій, відмінною ідеєю буде прикупити кілька пакетиків різних місцевих прянощів. Такий сувенір з відпустки можна залишити собі, або подарувати комусь з родичів чи друзів. Подарунок вийде і приємним, і незвичайним. Недоліком такого сувеніру буде його недовговічність – все хороше колись закінчується, і прянощі, привезені з іншої країни, не стануть винятком.



Алкоголь місцевого виробництва

Безпрограшний варіант практично в будь-якій подорожі, адже прославлені винні регіони є практично скрізь. І не тільки винні. При цьому вино або інші спиртні напої буде хорошою ідеєю і як сувенір для себе, і як подарунок комусь із друзів або колег. У деяких країнах, крім вина, є й інші види традиційного алкоголю, наприклад, з Італії можна привезти ароматний лікер Лімончелло, з Куби – хороший ром, а з французького Провансу – анісову настоянку пастис.

Читати  В Іспанії з-під води "виплило" село-привид, яке затонуло 30 років тому

Сувеніри-смаколики

Як окремий сувенір з подорожі можна привезти різну смакоту – місцеві продукти тривалого зберігання. Такі гостинці, до речі, хороші і як доповнення до алкогольної сувенірки. Головне тут – не вибирати крихкі та швидкопсувні, оскільки до кінця подорожі вони, швидше за все, не доживуть. Наприклад, з Франції можна привезти зацукровані фіалки. З Іспанії хамон і розкішні терпкуваті оливки гігантського розміру.

Читати  Таїланд від квітня запроваджує туристичний збір

Традиційний одяг

У багатьох країнах Сходу дуже красиві традиційні костюми, тому крутою ідеєю подарунка може стати такий ось місцевий наряд. Традиційні японські кімоно, тонкі індійські сарі, берберські халати джеллаба або легкі розшиті туніки з інших східних країн – такі речі виглядають дуже красиво.

Посуд і предмети побуту

Якщо ви хочете привезти або комусь із друзів, або собі приємний і, головне, корисний сувенір, то придивіться до місцевого посуду. Оригінальним і корисним подарунком можуть стати оформлене в традиційному стилі кухонне приладдя або красиве мідне карбування, посуд зі скла, кришталю, порцеляни. У кожній країні можна знайти якісь цікаві речі, які не тільки підійдуть на роль приємного сувеніра, але і в реальності знадобляться в будинку.

Читати  Очікування і реальність: курйозні фото з подорожей, які доводять, що все може піти не так

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *