Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Афіни – столиця Греції й центр історичної області Аттика. Це один з найзначніших давньогрецьких полісів і символ західної цивілізації. Місто назване на честь богині мудрості Афіни та відоме своїм Акрополем, який є одним з найбільших стародавніх руїн у світі з дивовижними артефактами часів Стародавньої Греції.



Акрополь

Священний пагорб – найвідоміша пам’ятка Афін. Тут розташовані дивовижні античні руїни древніх храмів, які символізують розквіт грецької цивілізації.

Читати  Зворотний бік відпочинку в Таїланді

Акрополь має висоту 156 метрів і помітний майже звідусіль. У давнину тут знаходився царський палац, величні храми богам, предмети культу і численні скульптури. Більшість головних споруд Акрополя були побудовані в епоху правління Перикла (5 століття до н.е.) в період розквіту Афін.

Парфенон

Найвідоміша пам’ятка Акрополя. Одна з добре збережених давньогрецьких споруд Афін. Парфенон вважається найбільшим храмом класичного періоду Стародавньої Греції й присвячений Афродіті. Він був завершений в 438 році до н.е. Храм відомий монументальними доричними колонами й був прикрашений численними скульптурами.

Читати  На Житомирщині під час лавандового фестивалю діяв «музей лаванди»

Одеон Герода

Давньоримський театр, який побудований у 2 столітті н.е. на крутих схилах Акрополя Геродом Аттиком в пам’ять про свою дружину. Театр вміщав 6000 глядачів і був відновлений в 1950-х роках.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *