Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

45-річний Майкл Кнапінські живе в передмісті Сіетла Вуденвіллі.

7 листопада він з другом пішов в похід в гори — у національний парк Маунт-Рейнір. Під час походу вони розділилися: друг Кнапінські на лижах попрямував до табору для туристів Кемп Мюїр, а сам Кнапінські на снігоступах спустився в район національного парку під назвою Парадайз. Там вони повинні були зустрітися.



За словами Кнапінські, він пам’ятає, що був уже недалеко від місця зустрічі, коли видимість стала дуже поганою. Останнє, що він пам’ятає, — це що намагався спускатися з гори маленькими кроками, не маючи можливості нічого роздивитися довкола.

Читати  Визначено міста світу з найкращими туристичними брендами

«Я не знаю, що сталося. Думаю, я впав», — розповів журналістам Кнапінські, зазначивши, що по всьому тілу у нього синці і подряпини.

Коли ввечері він не з’явився на місці зустрічі зі своїм другом, той заявив, що Кнапінські зник безвісти.

Рятувальники шукали зниклого чоловіка до раннього ранку неділі, пошуки ускладнювала похмура погода, температура повітря в цей час була близько мінус 9 градусів Цельсія. Коли Кнапінські помітили з вертольота, він був без свідомості.

Ввечері в неділю його доставили на вертольоті в лікарню Харбов’ю, він все ще був непритомний, але його серце поки билося, хоча і не могло нормально перекачувати кров через порушення ритму.

Читати  Небалаганну Одесу показали очима місцевих художників

Доктор Нік Джонсон, фахівець з невідкладної медицини та інтенсивної терапії в Медичному центрі Харборв’ю, розповів ЗМІ, що на той момент температура тіла Кнапінські становила становила 70 градусів за Фаренгейтом (близько 21 градуса за Цельсієм).

Незабаром його серце зупинилося.

Дивовижний порятунок

«Він помер, коли перебував у відділенні невідкладної допомоги, що дало нам унікальну можливість спробувати врятувати його життя, фактично в обхід його серця і легенів, що є найсучаснішою формою штучного життєзабезпечення, яка існує у світі», — розповіла одна з лікарів Кнапінські Дженель Бадулак.

Читати  Як змінилась Львівщина за 30 років Незалежності: скільки в області людей та як вони живуть

Протягом 45 хвилин, поки серце Кнапінські не билося, його намагалися реанімувати і, зокрема, підключили до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Це апарат, який забезпечує штучний кровообіг, перекачуючи кров за межі тіла, видаляючи з неї вуглекислий газ і насичуючи киснем, і потім повертаючи назад у тканини організму.

Після того, як серце Кнапінські вдалося запустити, він залишався під наглядом всю ніч, поки його стан не стабілізувався. Через два дні він опритомнів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *