Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Україна і світ по-новому відкривають для себе Чорнобильську зону. Частково цьому посприяв мінісеріал “Чорнобиль” від HBO.



Про це в інтерв’ю розповіла голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів. За її словами, серед туристів у Зоні відчуження – 90% іноземці.

90% туристів у Зоні – це іноземці. Але якщо ми говоримо про кількість, то це не так і багато. Окрім того, цільовою аудиторією турів до Чорнобиля була молодь, люди, які грали у комп’ютерні ігри на кшталт “Сталкера” і яких приваблювала постапокаліптична реальність тощо, – каже Олеськів.

Читати  У США залишилася остання точка прокату відеокасет з фільмами. Тепер її здають для ночівель на Airbnb — фото

Вона заявила, що після виходу серіалу “Чорнобиль” виробництва HBO з’явився шанс залучити більше туристів, які цікавляться власне історією. Наприклад, тих, кого цікавить історія “холодної війни”, вабить історія про радіолокаційну дугу, про ті непрості часи.

Про Чорнобиль знову широко заговорили, і сьогодні це є шансом переосмислення. Ми розуміємо, що історія, показана у кіно, не є правдивою на 100%, але в художньому світлі все подано з правильними висновками, – додала голова Держтуризму.

Читати  На Хортиці відновлять аварійну будівлю Музею історії запорозького козацтва

Зокрема, з її слів, наскільки СРСР приховував трагедію, наслідки, використання людей як біологічних роботів, – особливо залучених при ліквідації солдатів, кількість яких досі залишається невідомою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *