Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Житомирщині у ландшафтному заказнику «Багно» розквітла занесена до Червоної книги гніздівка звичайна, яку ще називають лісовою орхідеєю.


Про це у Фейсбуці повідомляє державне підприємство «Малинський лісгосп АПК».

«На території ДП «Малинський лісгосп АПК» гніздівка звичайна зростає у ландшафтному заказнику місцевого значення «Багно», розташованому у 8-му кварталі Ворсівського лісництва. Побачити гніздівку – велика удача. Вона цвіте у короткий період на початку червня у тінистих листяних і мішаних лісах, рідше – у соснових. Зазвичай її пагони виростають поодиноко і далеко один від одного, зрідка – невеликими куртинами», – йдеться у повідомленні.

Читати  Сіті-брейк

Гніздівку звичайну ще називають лісовою орхідеєю. Вона живиться рослинними залишками, отримуючи поживні речовини від грибів.

Зазначається, що кореневище рослини схоже на гніздо і заховане під землею. Гніздівка тривалий час розвивається під землею, а від проростання з насінини до появи наземних пагонів минає 8-10 років.

Квіти лісової орхідеї бліді та дрібні, мають сильний медовий запах, чим приваблюють комах-запилювачів. Особливість рослини в тому, що коли її пагін не пробивається на поверхню, то цвітіння відбувається під землею, де квіти самозапилюються.

Читати  Влада Камбоджі очікує в 2020 році прибуття семи мільйонів туристів

Гніздівка звичайна занесена до Червоної книги України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *