Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Закарпатській ОДА назвали суму коштів, за які в області реставруватимуть два об’єкти, що увійшли до програми Президента «Велика реставрація», – Ужгородський замок та старовинну дерев’яну церкву села Колочава. На це потрібно 18,6 млн грн.


«Зараз два проєкти відповідають усім необхідним вимогам проєктної документації та умовам для отримання фінансування в межах «Великої реставрації». Це замок-фортеця Х-ХVI ст. – пам’ятка архітектури національного значення, охор. № 153, м. Ужгород (13,4 млн грн) та проєкт першочергових протиаварійних робіт пам’ятки архітектури ХVIІ ст. охор. № 216 дерев’яної церкви Зіслання Святого Духа с. Колочава Хустського району (5,2 млн грн)», – повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Шинкарюк.

Читати  Найкращі країни Європи для подорожей у 2022 році: хто очолив рейтинг

Також в ОДА зазначили, що загалом на Закарпатті відібрали інші пам’ятки, які можуть увійти до списку «Великої реставрації». Зокрема, серед них – Палац Плотені в с. Великі Лази, замок Сент-Міклош у смт Чинадієво, замки-фортеці в смт Середнє, с. Невицьке та інші.

Наразі в області визначили першочергові заходи на 2022 рік щодо підготовки об’єктів реставрації й відновлення пам’яток архітектури, церков та культурної спадщини.

Читати  У Береговому анонсували два фестивалі з угорським колоритом

«Продовжуємо комунікацію з громадами для якісної підготовки проєктних документів. Мета – отримання у наступному році максимальної кількості готових експертних висновків за проєктами і захист цих проєктів у Мінкульті для отримання фінансування на визначені реставраційно-відновлювальні роботи», – зауважив Шинкарюк.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *