Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Миколаївщині за результатами туристичного сезону 2021 року майже вдвічі збільшили показники надходження туристичного збору, як порівняти з минулим роком – з 2,8 млн грн до 5,42 млн грн.


Про це під час брифінгу 19 листопада повідомила керівниця новоствореного Управління з питань туризму та курортів Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Волинець.

«Туристична популярність Миколаївської області продовжує зростати, про це свідчить динаміка надходжень туристичного збору. Станом на 1 листопада туристичний збір в Миколаївській області досяг 5,42 млн грн, тоді як торік ця цифра була лише 2,81 млн грн. Тобто маємо зростання на 2,6 млн грн або 93%», – сказала Волинець.

Читати  Як не зіпсувати відпочинок у Єгипті: 5 правил, які має знати кожен

За її словами, наразі Миколаївщина за цим показником випередила навіть сусідню Херсонщину, якій в цьому році вдалося зібрати лише 4,1 млн грн турзбору.

«І це при тому, що Херсонська область має більше підприємств зі сфери туристичного бізнесу і значно довшу протяжність морських узбережь, ніж ми», – наголосила керівниця управління.

Вона також зазначила, що цей успіх – це спільна робота облдержадміністрації, громад на місцях та бізнесу. Адже без взаємодії з підприємцями неможливо було б отримати такі результати.

Читати  Битва за пасажирів після карантину: Ryanair готовий знижувати ціни аж до 0,99 євро за квиток

За словами Волинець, зібрані кошти громади мають витрачати на розвиток своєї туристичної інфраструктури. Адже саме це одна з вимог бізнесу, який готовий сплачувати податки, але хоче, щоб вони йшли на розвиток територій, де вони працюють.

Наразі Миколаївщина має понад 70 кілометрів Чорноморського узбережжя і 400 закладів розміщення для туристів на 37 тисяч ліжко-місць.

Читати  5 секретів професії бортпровідника: розповідь стюарда

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *