Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Луганська область має цікаві перспективи для розвитку внутрішнього туризму.

Про це з посиланням на начальницю обласного управління культури, національностей та туризму Аліну Адамчук повідомила пресслужба Луганської ОДА.



«Окреслено п’ять напрямів розвитку туристичної сфери. По-перше, йдеться про природно-рекреаційний туризм. Територія Луганщини відома багатством і своєрідністю ландшафтів та природних екосистем. Заповідні зони мають оздоровчі властивості. На території лісового масиву зберігається значна історико-археологічна і культурна спадщина», – йдеться у повідомленні.

Читати  Стюардеса зробила сальто на борту літака та підкорила мережу

Справжня гордість області – Національний природний парк «Кремінські ліси», урочище «Дубовий гай», регіональний ландшафтний парк «Біловодський» разом з ботанічним заказником загальнодержавного значення «Юницький».

По-друге, релігійний туризм. На території області є понад 300 православних храмів, церков, соборів, монастирів. Серед самих відомих: Свято-Троїцький храм у Біловодську, жіночий монастир «Всіх скорботних Радість» у Старобільську, «Печерний монастир», що поблизу села Преображенне.

По-третє, лікувально-оздоровчий туризм. Луганська область має різноманітні ресурси та унікальні місця для розвитку оздоровлення і лікування. Наприклад, на Новопсковщині розташоване джерело цілющої мінеральної води, близької за складом до джерел Миргорода, Трускавця та Моршина.

Читати  В Євросоюзі анонсували реформування Шенгенської зони

Четвертий напрям – культурно-пізнавальний туризм, спрямований на ознайомлення з певною територією, її природою, історичними та культурними особливостями. Зокрема, йдеться про найстаріші в Україні кінні заводи, які є пам’ятками архітектури і засновані ще у XVIII-XIX століттях.

П’ятий напрям – подієвий туризм. Серед його найбільш цікавих напрямів – гастрономічні фестивалі, культурно-освітні та етнографічні заходи, виставки та багато іншого. Наприклад, обласний фестиваль-конкурс «Луганщина – світанок України», Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Слобожанський спас», мистецько-туристичний фестиваль «Осінь у Старгороді».

Читати  Вертолітні екскурсії в Запоріжжі: неймовірне відео про новий формат туристичного атракціону

Аліна Адамчук зазначила, що управлінням культури розпочато проведення виїзних нарад з головами територіальних громад щодо обговорення стратегій щодо створення та просування спільних сучасних туристичних проєктів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *