Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Харківщині проклали туристичний веломаршрут територією семи громад, де колись розташовувалися споруди оборонної лінії, зведеної в XVIII ст.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації.



«Маршрут проходить через туристичні місця Красноградської, Кегичівської, Нововодолазької, Первомайської, Барвінківської, Ізюмської та Балаклійської територіальних громад Харківської області. Саме на сучасних територіях цих громад колись проходив шлях Української укріпленої лінії», – йдеться у повідомленні.

Читати  Усвідомлений підхід до туризму

Загальна довжина веломаршруту – 700 км. Його розробили завдяки проєкту «Tour De Fort» – веломаршрут фортецями Слобожанщини», який реалізувала громадська організація «Моушн+» у партнерстві з Первомайською міською радою, ОДА, Харківським організаційно-методичним центром туризму в межах програми Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони».

Розроблений маршрут – кількаденна спортивно-пізнавальна поїздка, в межах якої учасники ознайомляться з 10 фортецями Української оборонної лінії на території Харківської області. Одна з найвідоміших – Олексіївська фортеця – являє собою земляні укріплення, що досить гарно збереглися і дають повне уявлення про форми і розміри таких споруд.

Читати  Дивовижне місто-сад в Данії, в якому люди живуть у будинках по колу

Лінія була зведена у XVIII ст. для захисту від ворожих набігів. Вона будувалася вздовж природних бар’єрів – річок, боліт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *