Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Портрет героя “Небесної сотні” Сергія Нігояна

Нігоян загинув 22 січня 2014 року від поранення спричиненого свинцевою картеччю під час Революції Гідності.



Портрет з’явився на стіні будинку у центрі Києва влітку 2015 року. Автор – португальський художник Олександр Фарто (“Vhils”). Його графіті особливе тим, що не намальоване, а викарбуване. Замість фарби митець використовує будівельні інструменти, якими знімає шари старої штукатурки, оголюючи цегляну кладку.

Читати  Жива грілка, менеджер з засмаги й "номер-антихрап": незвичайні послуги, які пропонують в готелях

Адреса: вул. Михайлівська, 22

“Дівчина у вишиванці”

Стінопис присвячений красі українських жінок у жовтні 2015 створив австралійський художник Гвідо Ван Хелтен. На величезному панно зображена дівчина, яка тримає у руках вишиванку. Стріт-арт займає стіну 16-поверхового будинку.

Адреса: вул. Лесі Українки, 36А

“Жар-птиця”

Яскравий птах став першою роботою художника з Маямі Ернесто Маран’є. Під час створення муралу у художника викрали фарби.

Читати  На Прикарпатті створять 14 репортажів про маловідомі туристичні дестинації

Адреса: просп. Миколи Бажана, 5Е

“Відродження”

Авторами муралу на Андрієвському узвозі стали Олексій Кислов з України та Жульєн Маллан “Seth” з Франції. Він був створений у рамках “Французької весни”, і зображає відродження країни. На 15-метровому “полотні” намальована дівчина-українка, яка символізує дух країни та має “космічну” зовнішність.

Адреса: вул. Боричів Тік, 33/6

Читати  Дрескод у Єгипті: що не варто одягати чоловікам і жінкам

“Гігантські ластівки”

Автором стінопису, де зображено величезних ластівок, які ніби трансформуються в інших тварин, став португальський художник Антоніо Коррея. Цікавим є те, що митці оснастили його кнопкою, що вмикає спрямоване освітлення, щоб у нічну годину ним також можна було насолодитися. Світло горить лише доки тиснуть на кнопку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *