Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Нерідко українці, що вирушають до різних країн світу, стикаються з проблемою при оренді авто. Річ у тім, що наші водійські посвідчення визнають не всюди.



Що ж, тепер в українців, які приїжджають до ОАЕ, не виникатиме труднощів з цим. 1 жовтня вступив у дію Меморандум про взаєморозуміння між Міністерствами внутрішніх справ України та Об’єднаних Арабських Еміратів про взаємовизнання та обмін національних посвідчень водія.

Читати  3 українські авіакомпанії запускають рейси за 6 новими маршрутами: куди літатимуть

ОАЕ почали визнавати українські права водія

Міжнародний договір став результатом майже трирічної роботи фахівців МВС, МЗС та Посольства України в Об’єднаних Арабських Еміратах. Цей документ підписали 14 лютого 2021 року в Абу-Дабі.

Так, кожен громадян України, який переїжджає на проживання в Об’єднані Арабські Емірати, зможе конвертувати власне національне посвідчення водія на еміратський відповідник за спрощеною процедурою – без необхідності повторного складання іспитів. Однак це стосується лише категорій “А” та “В”.

Читати  На Херсонщині інвесторам пропонують створити мініЛас-Вегас

Завдяки досягнутим домовленостям громадяни України, які тимчасово перебувають в ОАЕ, можуть керувати автомобілем, маючи при собі національне посвідчення водія без необхідності додаткового отримання міжнародного посвідчення,
– йдеться у повідомленні.

Тобто українські туристи, які подорожують до ОАЕ, матимуть можливість орендувати авто й керувати з власним посвідченням.

В МВС зауважили, що аналогічні умови застосовуватимуться до громадян ОАЕ, які перебувають або проживають в Україні.

Читати  Назване найкраще місто світу 2020 року

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *