Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Полярне коло – одна з останніх пустель світу, де зимові температури опускаються до 67 градусів нижче нуля. Тут полярне сяйво освітлює нічне небо, і це чарівне дійство вартує довгих очікувань. Про дику природу Арктики Клаудія Мартін створила фотокнигу.



До збірки увійшли близько 200 знімків. Кожен з них не тільки промовисто граний, але й має історію.

Читати  Google буде розвивати туризм в Україні: які проєкти реалізовують

Життя за полярним колом у фото

Полярне коло проходить через Ісландію, Норвегію, Швецію, Фінляндію, Росію, Аляску, Канаду та Гренландію. У книзі “Арктика: Життя всередині полярного кола” фотографка Клаудія Мартін проілюструвала суворе життя у вічній мерзлоті чарівними фото.

Вона додала проникливі підписи, щоб провести читача через цю “область крайнощів: екстремальний холод, екстремальні сезонні зміни денного світла та екстремальні природні явища“. Адже через кліматичні зміни невідомо, скільки ще існуватимуть ці природні скарби.

Читати  Володимир Зеленський підписав закон про приєднання України до угоди про культурні маршрути

Декілька цікавих фактів про цю місцевість:

  • У Фінляндії низини вкриті болотами, тоді як сосни та ялини прикривають низовини, але вершини – без дерев.
  • У Норвегії найкраще видно Північне сяйво.
  • На території Канади є найбільший незаселений острів у світі. Він називається Девон та має площу 55 247 квадратних кілометрів!
  • Лапландія, де проживає близько трьох відсотків населення Фінляндії, але найбільший регіон країни, є найменш густонаселеною територією континентальної Європи.
  • Шпіцберген у Норвегії – найбільший і єдиний постійно населений острів архіпелагу, що лежить приблизно в 1050 км від Північного полюса.
Читати  В Парижі відкрилася Ейфелева вежа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *