Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Е. Гілберт “Їсти, молитися, любити”



«Їсти, молитися, любити» – це комбо з пошуків себе і оди подорожам. Ліз Гілберт так романтично розповідає про Італію, Індію і Балі, що хочеться негайно відправитися на пошуки себе саме туди.

Пікантності книзі додає той факт, що це мемуари автора. Гілберт описує свою подорож після розлучення з чоловіком і відкриття під час цієї поїздки.

Ж. Верн “Навколо Світу за 80 днів”

Якщо ви досі не прочитали цю книгу, не дивуйтеся, що в житті не вистачає пригод. В «Навколо світу за 80 днів» Верн описує незворушного англійця і його розторопного слугу, які на спір поспішають якомога швидше обітнути земну кулю. По дорозі їх, звичайно ж, чекає маса пригод. Книга написана в 1872 році, і з того часу надихала на подорожі не одне покоління людей по всьому світу.

Читати  Найкращі документальні програми Netflix про подорожі

Ільф і Петров “Одноповерхова Америка”

Адже ви чули про передачу “Одноповерхова Америка з Ургантом і Познером”? Так ось, ці двоє прямували маршрутом, описаним в однойменному творі Ільфа і Петрова в 1935-36 рр. Цікаво порівнювати враження авторів і ведучих від одних і тих же місць США з різницею в 70 років.

Навіть якщо не збираєтеся в Штати, прочитайте цю книгу – не пошкодуєте про витрачений час і зможете підтримати бесіду з колишніми з Work&Travel.

М. Твен “Простаки за кордоном”

Велика, як називав її сам Твен, розважальна поїздка зі Сполучених Штатів в Палестину (друга назва книги — «Шлях нових паломників») через Марсель, Париж, Сицилію, Грецію і навіть Одесу з Севастополем (куди Твен потрапив за чужим паспортом) — один з найбільш цікавих і смішних тревелогів у світі.

Читати  Книги, які змусять складати валізу та вирушати в подорож

Гр.Д.Робертса “Шантарам”

Коли читаєш «Шантарам», не віриться, що історія є автобіографічною і багато подій мали місце в реальності. Головний герой, втікши з австралійської в’язниці, під фальшивим ім’ям Ліндсей приїжджає в Бомбей і починає нове життя. Напевно, ви теж не знаєте нікого, хто б прочитав цю книгу і залишився до неї байдужим. Напевно, варто перевірити, чому.

Навряд чи є інший спосіб відчути дихання Індії так виразно. В ній завжди було щось загадкове і звабливе, що привернуло мільйони туристів в різні століття. Кажуть, там можна знайти просвіту. Але почати все одно варто з книги – можливо, вона стане вашою першою сходинкою до Нірвани. В іншому випадку ви точно нічого не втратите.

Читати  Арабський світ, Туреччина і країни ЄС: Україну цьогоріч відвідали 300 тисяч іноземців

Дж.Стейнбек “Подорож із Чарлі в пошуках Америки”

Ця книга для справжніх тревелоголіків. Стейнбек писав, що від пароплавних гудків у нього волосся дибки, від звуків прогрівання мотора — тремтіння у всьому тілі, і ця книга, звичайно, для людей, здатних зрозуміти це почуття. За кілька місяців Стейнбек об’їздив всю Америку на вантажівці разом зі своїм пуделем Чарлі і описав свої спостереження в цьому романі.

Йому чудово вдалося передати побут і настрої людей. Цікаво дізнатися про те, як себе вели, розмовляли і були налаштовані люди в 60-ті роки XX століття, ще до глобалізації. Тоді говір і побут людей, що живуть в одній країні, сильно розрізнялися, завдяки чому подорожі могли перетворюватися в справжні експедиції по чужій культурі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *