Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У самісінькому центрі Копенгагена, столиці Данії, є тісно прокладені вулиці з будинками, розбиті між собою, наче ряди картоплі на полі. Офіційно це – район Фарімагсгаде, але данці називають його Картопляним рядом.



Цікаво те, що колись на цьому місці було поле, де і висаджували рослину, від якої походить назва району. Картопляні ряди були побудовані в 1870 – 1880-х роках Асоціацією робітничих будівель для забезпечення працівників дешевими та гігієнічними приміщеннями.

Читати  Ніколи не ставте багаж позаду себе в літаку: чому це може бути небезпечно

Чому побудували Картопляні ряди

  • Наприкінці ХІХ століття, коли індустріалізація набрала обертів, люди почали масово переїжджати в місто.
  • Стало важко та й, зрештою, небезпечно для здоров’я поселяти більше людей у ​​сирі бокові та задні будинки на валах Копенгагена.
  • Тож місто вирішили розширити, зводячи нові будинки.
  • Картопляні ряди стали одними з них. Там побудували майже 500 нових будівель.
Читати  На столичній ВДНГ створять сучасний урбанпарк

Картопляний район могли знести

Спочатку кожен триповерховий будинок ділили 2 – 3 сім’ї, причому кожна сім’я займала один поверх. До середини ХХ століття в Картопляних рядах проживало в середньому 8 людей на житло.

З роками стандарти обслуговування будинків ставали все гіршими й гіршими, і до 1970-х років місто вирішило позбутися їх та побудувати автомагістраль через землю та над прилеглими озерами. Але жителі відбилися і спільно з місцевою владою повністю відремонтували будинки.

Читати  Найважливіша річ у валізі: 3 помилки, які допускають туристи при пакуванні черевиків

Найдорожчий район Копенгагена

Попри те, що він був побудований як доступне житло для робітничого класу, Картопляний ряд сьогодні є одним з найдорожчих та найбільш жаданих районів Копенгагена. Адже він розташований у центральному районі міста, його вулиці безпечні, а будинки мають ідеальні розміри з достатньою кількістю приватного простору.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *